House For sale at Borgerhout

865 000 €
450 m²
6 rooms
House For sale at Borgerhout
51 
See photos
12 views
6 days published days
0 time favorites
Ref.: OBJ_11415

Details

No description in English exists for this property.

Het pand bevindt zich op een steenworp van het gezellige Moorkensplein met tal van hippe drank- en eetgelegenheden. Daarbij ligt het Zurenborg, het Mediaplein en het Centraal Station op wandel- en fietsafstand, wat voor een uitgebreid aanbod aan openbare vervoersmogelijkheden zorgt. (Mobiscore 9.7) Ook aan velo-stations is er geen gebrek in de nabije omgeving en met de wagen bereik je de snelweg en de stadsrand in een mum van tijd.

Het unieke herenhuis dateert uit 1909, een overgangsperiode van neoclassicisme naar art deco, wat ook terug te zien is in de authentiek bewaarde elementen die het pand rijk is. Elementen uit beide stijlperiodes zijn doorheen de woning te ontdekken en dragen bij tot haar unieke karakter: denk hierbij aan marmeren schouwen, moluren, zuilen, hoge plafonds, … De woonst herbergt een totale bewoonbare oppervlakte van maar liefst 450 m² en is dankzij de riante omvang uitermate geschikt voor co-housing, kangoeroewoning, voor het uitoefenen van een vrij beroep,… Noem maar op! Het vermoeden van vergunning voor 4 appartementen biedt daarbovenop nog de mogelijkheid als investeringsobject. Je kan hier werkelijk alle kanten mee uit.

Het pand bestaat uit 4 bouwlagen en heeft een ruim aantal slaapkamers, 4 badkamers en 3 keukens ter beschikking. De bovenverdiepingen herbergen 2 aparte wooneenheden met eigen keuken en badkamer.

Het herenhuis is goed onderhouden en onderging doorheen de jaren enkele vernieuwingen. Het dak verkeert in goede staat, de afvoeren zijn recent gerenoveerd en het plat dak achteraan is geïsoleerd bij de renovatie van de veranda enkele jaren geleden. Alle ramen zijn voorzien van dubbele beglazing en werden zo’n 20 jaar geleden geplaatst. De unit op de bovenverdieping werd 4 jaar geleden volledig vernieuwd en verder zijn ook de keuken en de badkamer op het gelijkvloers in goede staat. De tweede verdieping werd nooit onder handen genomen en is nog volledig naar eigen smaak te renoveren.

Tot slot beschikt het pand nog over een droge kelder en is er de mogelijkheid om een autostaanplaats te huren achter de hoek. Ben je op zoek naar een unieke woning met een zee aan ruimte in een opkomende buurt in Borgerhout? Mis deze opportuniteit niet, boek vandaag nog je afspraak in en kom met eigen ogen ontdekken wat het pand te bieden heeft! Voor meer info of een gratis schatting surf naar www.hansimmo.be

Additional information

  • 3 floors
  • 6 rooms
  • 4 bathrooms
  • 4 toilets
  • cellar
  • garage
  • garden

Finance

Property price: 865 000 €
Cadastral income: 1 985 €
Monthly charges No information

Property dimensions

Number of bedrooms: 6
Living space: 450 m²
Garden area: 27 m²
Building surface: No information

Energy

Primary energy consumption: 473 kWh / m²
Energy score: E
CEPC/CPEB E
Yearly theoretical total energy consumption: 212 850 kWh
CO2 emissions No information
Energy performance certificate (CEPC/CPEB) 0002682369-RES-1

Home insurance

Contact the real estate agency

Antwerp

HANS IMMO

Britselei 42
2000 Antwerp
Agency website