Meer licht in huis dankzij lichtkoepels

Logic-Immo.be
Rédigé par Logic-Immo.be
16 mars 2021

Lichtkoepels zorgen voor meer natuurlijk daglicht

Natuurlijk daglicht in huis is erg belangrijk, een goed verlichte woning geeft immers een aangenaam en gezond gevoel. Je moet maar eens even je woning inbeelden zonder ramen: echt een gezellig beeld zal dat niet zijn. Het is dan ook belangrijk om reeds bij het ontwerpen van je woning stil te staan bij het daglicht en voldoende ramen te voorzien om dat daglicht in huis binnen te laten. Komt er niet voldoende daglicht binnen in je huidige woning of sta je op het punt een donkere woning met weinig ramen te kopen? Niet getreurd, lichtkoepels zijn de ideale oplossing!

energie

Lichtkoepels in het dak voor meer daglicht

Lichtkoepels zijn de ideale oplossing om meer daglicht in huis binnen te laten. Een lichtkoepel bestaat uit een transparante kunststof, waarop een speciale opstand met bouten op het dak wordt gemonteerd. Een lichtkoepel is daardoor relatief eenvoudig te installeren, zonder dat er zware afbraakwerken nodig zijn. Bovendien zijn lichtkoepels verkrijgbaar in allerlei verschillende vormen, gaande van rond tot vierkant en piramidevormig, zodat je steeds een lichtkoepel vindt die bij je woning past. Heb je een kamer die niet meteen onder een dak ligt? Dan kan je gebruik maken van een lichtkoepel met een licht reflecterende buis, om het daglicht op te vangen en in een andere kamer te verspreiden.

Lichtstraten voor nog meer daglicht in huis

Heb je echt te weinig daglicht in huis en zie je het niet meteen zitten om nieuwe ramen te steken? Of heeft het steken van nieuwe ramen geen zin omdat je woning te veel naar het noorden is gericht? Dan is een lichtstraat misschien de oplossing. In tegenstelling tot een lichtkoepel, is een lichtstraat veel groter. Een lichtstraat laat je toe om over een lange afstand daglicht op te vangen in je woning. Het framewerk van de lichtstraat is verkrijgbaar in verschillende materialen, en dus ook in verschillende kleuren. Houd er wel rekening mee dat een lichtstraat het licht onrechtstreeks in je woning verspreidt, dit in tegenstelling tot gewone ramen die het licht rechtsreeks binnen laten.

Partager cet article

Biens immobiliers sélectionnés pour vous