3 interessante vastgoedinvesteringen

Geschreven door Logic-Immo.be
8 februari 2021

Investeren in vastgoed blijft interessant

Er wordt altijd gezegd dat vastgoed een interessante investering is. Verhuur van vastgoed heeft al snel een jaarlijks rendement van gemiddeld 3 à 6%. Maar we mogen niet uit het oog verliezen dat vastgoed nog steeds veel geld kost en dat niet elke investering per definitie rendeert. Toch beter eerst analyseren voor je in een vastgoedproject investeert dus.

renovatieprimes

1. Investeren in een appartement aan zee

De vastgoedprijzen in België blijven stijgen, ondanks sommige berichten over overwaardering. In België is vooral de kuststreek een aantrekkelijke regio om vastgoed te kopen. Investeren in een appartement aan zee met zicht op zee is interessant in verschillende opzichten.

Bij de eerste zonnestralen trekken veel Belgen meteen naar zee, met als gevolg dat de hotels en appartementen in een mum van tijd volzet zijn. Niet enkel kan u het appartement verhuren en genieten van de huuropbrengsten, de grond aan de Belgische kust is inmiddels schaars en grotendeels volgebouwd. We moeten u ongetwijfeld niet vertellen dat de waarde ervan dus blijft stijgen.

2. Investeren in rusthuizen en serviceflats

Door de vergrijzing van de bevolking hebben rusthuizen en serviceflats een gouden toekomst. De wachtlijsten zijn aanzienlijk en het ziet er niet naar uit dat er een terugval op komst is. Vanuit de private sector wordt de stijgende vraag naar rusthuizen beantwoord door er zelf te bouwen. Wie hier mee in investeert, kan uiteraard meegenieten van de huuropbrengsten ervan. Bovendien worden deze gebouwen regelmatig gewaardeerd, wat leidt tot een toenemende waarde van het gebouw en de gronden.

3. Investeren in buitenlandse vastgoedmarkten

Ook in het buitenland zijn er interessante vastgoedinvesteringen te doen. Vooral de Amerikaanse vastgoedmarkt blijft een interessante investering. Enkele jaren geleden kregen de vastgoedprijzen in de VS enorme klappen, waardoor de prijzen daalden naar een historische dieptepunt. Wat het voor investeerders dan weer heel interessant maakte.

De huizenprijzen in de VS zijn ondertussen weer aan het stijgen, maar toch staan ze nog bijlange niet  op hun oude niveau. Voor investeerders is het dus nog steeds mogelijk interessante koopjes te doen. Een huis kopen, oplappen en verhuren is een courante manier van werken bij veel investeerders.

Maar ook dichter bij huis zijn er interessante koopjes te doen. Denk bijvoorbeeld aan Spanje. Ook hier heeft de financiële crisis toegeslagen en zijn de prijzen van huizen fel gedaald. Let wel op dat je vastgoed koopt in buurten met veel potentieel.

Dit artikel delen

Suggesties voor u