4 voordelen van wonen op het platteland

Geschreven door Logic-Immo.be
8 februari 2021

Charmant wonen op het platteland

Geen stadsmus? Spreid je liever je vleugels op het platteland? We kunnen je geen ongelijk geven. Landelijk of op het platteland wonen heeft immers heel wat charme. En natuurlijk ook voordelen. We zetten hieronder enkele voordelen van landelijk wonen op een rijtje. Misschien geeft het je wel een duwtje in de rug om de drukte van de stad achter je te laten.

Platteland

Veel plaats voor weinig geld

Op het platteland krijg je meer waar voor je geld. Een grotere woonoppervlakte, een grotere tuin,… Hou hierbij wel in gedachten dat je hier uiteraard ook iets voor prijsgeeft. In steden vind je namelijk meer werkgelegenheid en voorzieningen. Vind je het niet erg om te pendelen of zijn dit geen beslissende factoren voor jou? Dan krijg je op het platteland in ieder geval meer waar voor je geld.

Een groter veiligheidsgevoel

De grote stad kan best eng zijn en geeft veel mensen ook een onveilig gevoel, vooral ’s avonds en ’s nachts. De criminaliteitscijfers in landelijke gebieden en op het platteland liggen dan weer veel lager. Wonen op het platteland is met andere woorden veiliger dan wonen in de stad. Ook het verkeer is er rustiger, waardoor de kans op verkeersongevallen veel kleiner is.

Je auto kwijtraken zonder problemen

In de stad mag je je gelukkig prijzen als je een parkeerplaats vindt. Op het platteland parkeer je vaak gewoon pal voor je deur. Je hebt er ook geen last van opgestopte verkeerssituaties en kan dus opnieuw vol plezier de auto nemen.

Tot rust komen

Wonen op het platteland: dat is tot rust komen. In de stad is het vaak hectisch en kom je zelden een stukje natuur tegen. Wie landelijk woont, kan alle dagen genieten van het groen en de rust. Wandelingen maken, je kinderen die ongeremd kunnen buitenspelen, de ‘ons kent ons’-sfeer, ver weg van de drukte: wonen op het platteland is een absolute opsteker voor je gemoed en welzijn.

Dit artikel delen

Suggesties voor u