5 tips om de mooiste babykamer in te richten

Geschreven door Logic-Immo.be
6 januari 2021

Want jouw kindje verdient de mooiste kamer!

Nog enkele maanden en het is zover: je krijgt een zoon of dochter. Zeker als het je eerste kindje is, moet je een heleboel spullen in huis halen. Een bedje, een verzorgingstafel, een badje… Je wil natuurlijk ook een knusse babykamer inrichten voor je pasgeboren kindje. We geven je enkele inspirerende tips om een kinderkamer uit de duizend in te richten.

baby kamer met moeder

1. Wandstickers zijn helemaal hip

De muren van de babykamer schilder je het best in een rustige, ingetogen kleur. Je kunt wel leuke, persoonlijke accenten toevoegen door te kiezen voor stickers. Enkele dieren, een robot, een pop of een heel boslandschap? Je kunt er alle kanten mee uit, en bovendien zijn deze stickers zeer makkelijk aan te brengen.

2. Kies voor puur natuur

Steeds vaker zie je dat mensen de babykamer zo natuurlijk mogelijk inrichten. Zachte groentinten gecombineerd met steigerhout bijvoorbeeld, geven een rustige sfeer. Een schapenvacht op de grond voegt een extra natuurlijke toets toe.

3. Nostalgie in de kinderkamer

Retro is ‘in’. Misschien kreeg je van je oma een leuke schommelstoel? Of heeft je moeder haar favoriete step of schommelpaard van onder het stof gehaald? Of heb je jouw eigen telraam nooit kunnen weggooien? Door wat oude voorwerpen toe te voegen aan de kamer van de baby, geef je meteen traditie en geschiedenis mee. Een likje verf en dat oude speelgoed blinkt weer als nieuw!

4. Less is more

Hoe minder spulletjes, hoe rustiger. De letters van de naam van je baby op de kast, een effen dekentje, een schilderijtje aan de muur. Meer heb je niet nodig om sfeer toe te voegen in de kinderkamer. Hoe minder visuele prikkels, hoe makkelijker je kindje zal inslapen.

5. Een babykamer inrichten doe je zelf

Misschien ben je tijdens de laatste weken van je zwangerschap nog op zoek naar een leuk projectje? Een kinderkamer inrichten hoeft helemaal niet duur te zijn! Vind je een oud kastje op een rommelmarkt? Of een oude wieg in de kringloopwinkel? Als je het hout goed schuurt en opnieuw schildert in een frisse kleur, heb je voor een prikje een hele baby-inboedel bijeen!

Dit artikel delen

Suggesties voor u