6 tips voor de leukste housewarming party

Geschreven door Logic-Immo.be
6 januari 2021

Ben je net ingetrokken in je nieuwe huis of appartement? Misschien ben je zelfs voor het eerst gaan samenwonen? Dat schreeuwt om een feestje! Tijdens een spetterende housewarming party laat je je familie, vrienden en vriendinnen kennismaken met jouw nieuwe stek en geef je feestelijk de aftrap voor een nieuwe fase in je leven. Met onze tips wordt jouw instuif gegarandeerd een groot succes.

succesvolle housewarming-tips

Duvel, ga weg van hier!

Vind jij ook elke gelegenheid goed voor een feestje? Dan is een verhuizing dat zeker! Een housewarming party, instuif of huis-inbranding is een steevast een leuke bedoening. Wist je trouwens dat je de benaming ‘inbranding’ vrij letterlijk mag nemen? In een aantal streken in Vlaanderen is het de traditie om voor de deur van de nieuwe woning een baal stro in brand te steken om de kwade geesten weg te jagen. Soms wordt het brandend stro zelfs naar binnen gegooid terwijl iemand roept: “Duvel, ga weg van hier, we zijn hier met het vier!” Al zouden we je dat laatste niet aanbevelen …

1. Kies de meest geschikte datum

Voor je duivels kan gaan uitdrijven, moet je eerst een datum vastleggen voor jouw housewarming party. Helaas zul je merken dat dé ideale datum niet bestaat. Welke dag je ook kiest, er zal altijd wel iemand uit je vriendenkring zijn die niet kan komen. Onze tip: wacht tot je al enigszins gesetteld bent en je je wat op je gemak voelt in je nieuwe huis. Maar treuzel ook niet te lang; het is wel de bedoeling dat het feestje rond je verhuis draait.

2. Maak iets feestelijks van je uitnodiging

Tegenwoordig kun je makkelijk gasten voor je instuif uitnodigen via Facebook of WhatsApp, maar als je houdt van een extra cachet kun je ook opteren voor papieren uitnodigingen. Dat hoeft trouwens niet duur te zijn: een handgeschreven briefje komt heel sympathiek over!

Zorg er wel voor dat je een zicht krijgt op hoeveel mensen je mag verwachten op je housewarming party. 15 of 25 gasten maakt een groot verschil …

3. Breng de buren op de hoogte

Licht tijdig je buren in dat je een feestje wil houden. Omdat je hen graag wil leren kennen, nodig je ze natuurlijk ook meteen uit. Zijn het oudere mensen die niet zo van feestjes houden? Maak dan goede afspraken, zodat je zeker de avond zelf de politie niet op je afgestuurd krijgt.

4. Tafels langs de kant

Tijdens je instuif wil je je gasten natuurlijk graag rondleiden in je hele huis of appartement, maar het feestgedruis concentreer je het best in één ruimte. Het ligt voor de hand om dat in je woonkamer te doen, al is dat geen must. Heb je een tuin of terras en organiseer je je instuif in de zomer, dan kun je er ook een buitenfeest van maken. Zorg er in elk geval voor dat je gasten – ook degene die al een glaasje op hebben – weinig schade kunnen aanbrengen. Kostbare en breekbare voorwerpen berg je veilig weg en tafels en stoelen die normaal gezien midden de kamer staan, zet je langs de kant. Vergeet ook de versiering niet!

5. Voorzie een ‘basisvoorraad’ drank

Wie feest zegt, zegt hapjes en drankjes. Bier, wijn en frisdrank zijn standaard, maar je kunt je gasten ook verrassen met zelfgemaakte mocktails of ijsthee. Ook met hapjes maak je je genodigden blij: toastjes, rauwe groente met een dipsausje, … Tip: overdrijf niet met je aanbod. Beter is het om een bescheiden voorraad te voorzien en je gasten te vragen om zelf ook iets mee te nemen.

6. Hey, DJ!

Tijdens een housewarming wil je niet dat iedereen zit te suffen in de zetel. Muziek is de sleutel! Vraag een bevriende dj om de feestvreugde aan te zwengelen of maak op voorhand een playlist met de juiste floorfillers. Vergeet zeker niet om op voorhand je geluidsinstallatie te testen. Are you ready to party?

Dit artikel delen

Suggesties voor u