7e Biënnale Art Nouveau en Art Deco in Brussel

Geschreven door Logic-Immo.be
16 maart 2021

Bezoek de hele maand oktober historische huizen in Brussel

De hele maand oktober kan je in Brussel terecht voor de 7e editie van de Biënnale Art Nouveau en Art Deco. Naar aanleiding van deze biënnale, kan je dankzij Voir et Dire Bruxelles gedurende 4 weekends in oktober binnenkijken in historische huizen die in eer gehouden worden door hun bewoners. Zowel liefhebbers van Belgisch erfgoed, overtuigde Brusselaars of weekendtoeristen kunnen tijdens de biënnale heel wat prachtige ontdekkingen doen. 

Brussel

Art Nouveau en Art Deco in Brussel

Brussel wordt algemeen erkend als één van de steden waar de Art Nouveau stijl tot volle bloei is gekomen. In heel wat Brusselse straten vind je dan ook constructies die aantonen hoe de bouwkunst aan het einde van de 19e eeuw streefde naar innovatie. Dat zie je onder meer aan de gedurfde materialen, het belang van lichtinval en aan de geraffineerde esthetiek. Via nieuwe materialen zoals glas en ijzer die door de Industriële Revolutie beschikbaar werden, konden de ruimtes breder opengetrokken worden.

Binnenkijken in historische privé huizen

Naar aanleiding van de 7e editie van de biënnale, , organiseert Voir et Dire Bruxelles interieurbezoeken en rondleidingen in de mooiste Art Nouveau en Art Deco privé huizen die de architectuur van 1893 tot het einde van het interbellum belichten. Je krijgt op die manier een unieke kans om binnen te kijken in dagelijks gebruikte huizen die door hun bewoners erg gekoesterd worden. Er zijn professionele gidsen aanwezig om de rijke geschiedenis van de huizen met het publiek te delen.

Praktische informatie

De biënnale vindt plaats tijdens de weekends van 5 & 6 oktober, 12 & 13 oktober, 19 & 20 oktober, en 26 & 27 oktober. Welke huizen je in welk weekend kan bezoeken, vind je terug op de website van de biënnale. Een ticket voor de 4 weekends kost 55 euro; voor een ticket voor 1 weekend betaal je 20 euro. Je kan online reserveren vanaf 19 september om 11u. De rondleidingen worden gegeven in het Frans, Nederlands, Engels en op sommige plaatsen in het Duits.

Met je ticket voor de biënnale kan je trouwens op 6 oktober gratis de beurs voor Art Nouveau en Art Deco voorwerpen bezoeken. Deze beurs vindt plaats in de Roodebeeklaan in school 13, een schoolgebouw ontworpen door Henri Jacobs.

Heb je zelf interesse in Art Nouveau en Art Deco panden, kijk dan zeker eens op onze immozoeker en wie weet woon je binnenkort zelf in een prachtige historische woning!

Dit artikel delen

Suggesties voor u