Alles wat je moet weten over een inloopdouche

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
19 januari 2021

De voor-en nadelen op een rijtje

Inloopdouches zijn erg populair in de badkamer. Begrijpelijk, want ze ogen niet alleen mooi en modern, ze zijn ook erg ruim en praktisch. Maar, elk voordeel heb z’n nadeel. Om de juiste keuze te maken voor jouw badkamer zetten we alle voor- en nadelen van de inloopdouche op een rijtje.

Badkamer met inloop douche

Een inloopdouche past perfect in een moderne badkamer

Omdat een inloopdouche geen afzonderlijk badkamermeubel is, gaat deze¬†harmonieus¬†op in de ruimte. Vooral in strakke, moderne interieurs komt de douche tot zijn recht. Ga nog een stap verder en maak er een ‚Äėintelligente douche‚Äô van. De temperatuur en de kracht van de waterstraal via een touchscreen bepalen? Waarom niet! Sfeerverlichting en -muziek instellen? Absoluut!

Een inloopdouche is praktisch voor jong en oud

Zoals de naam al doet vermoeden, loop je zo in de inloopdouche. Er is geen drempel waarover je kunt struikelen. Dat maakt de douche behalve mooi ook erg praktisch. Ideaal voor personen met een beperking, om de kinderen te helpen met wassen of voor wanneer je een dagje ouder wordt. Ook kun je met een inloopdouche veel kanten op qua afmetingen. Inloopdouches met een breedte van twee meter of meer zijn geen uitzondering meer. Met je partner onder de douche kruipen is plots een pak makkelijker √©n leuker.

‚ÄúElk voordeel heb z‚Äôn nadeel‚ÄĚ

Omdat een inloopdouche meestal niet voorzien is van een deur of gordijn, cre√ęert deze een open gevoel tijdens het douchen, maar dat zorgt ook voor een nadeel: het voelt namelijk frisser aan. Vervolgens is het cruciaal om een goede afvoer te voorzien. Aangezien de douche zich op gelijke hoogte bevindt als de vloer, kun je weleens problemen ondervinden met doorsijpelen van water. En je wilt toch niet dat de badkamervloer blank staat na elke douchebeurt?

Dit artikel delen

Suggesties voor u