Amerikanen bereiden zich voor op apocalyps met ‘bunkerpark’

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
8 februari 2021

‘Moderne ark van Noah’ is 23 vierkante kilometer groot

In het leven ben je maar beter op het ergste voorbereid. Dat vindt ook Vivos Group. In het zuidwesten van South Dakota trok het Californische bedrijf een luxueus bunkerpark op dat bescherming moet bieden tegen een nucleaire oorlog of erger. Vivos wil van dit project ’s werelds grootste schuilplaatscommunity maken.

bunkerpark

Bunkers in gehard beton en staal

Vivos xPoint, zoals het bunkercomplex heet, bevindt zich op het terrein van Fort Igloo, een voormalige militaire opslagplaats voor explosieven en munitie. Op het domein van 23 vierkante kilometer worden 575 bombestendige bunkers in gehard beton en staal omgebouwd tot luxueuze nucleaire schuilplaatsen voor tien à twintig personen. In totaal is er plaats voor 5.000 mensen.

De bunkers variëren in grootte van 8 op 20 tot 8 op 24 vierkante meter. Voor een leasecontract van 99 jaar betaal je een voorschot van 25.000 dollar (23.720 euro) en vervolgens 1.000 dollar (949 euro) per jaar. Let wel: voor dat geld heb je enkel de bunker zelf. Zowel voor nutsvoorzieningen als voor het hermetisch afsluiten van de bunkerdeur wordt een meerprijs gevraagd.

Totaalpakket

Vivos biedt zijn klanten een totaalpakket: behalve voor de bunkers zelf staat het bedrijf namelijk ook in voor de beveiliging van het terrein en voor het onderhoud. Ook komen er bunkers die dienen als winkel en een school.

Geïnteresseerden kunnen nu al intekenen op het aanbod. De bedoeling is dat de eerste bunkers volgend jaar bewoonbaar zijn.

Plannen voor een Europees bunkerpark

Europeanen die Doomsday vrezen hoeven evenwel niet hals over kop naar de VS te emigreren. Ook in het Duitse Rothenstein wil Vivos namelijk een bunkerpark optrekken. Het Europa One Shelter, zoals dit project heet, zal behalve 230 versterkte appartementen ook zwembaden, sportzalen, restaurants, theaters en een wijnkelder omvatten.

Vivos garandeert dat je er niets te vrezen hebt van nucleaire explosies, chemische aanvallen of natuurrampen zoals aardbevingen of tsunami’s. De prijs voor een appartement in het Europa One Shelter bedraagt 35.000 dollar (33.200 euro) per volwassene en 25.000 dollar (23.700 euro) per kind.  Maar Vivos kan ook een private bunker in je eigen tuin optrekken. Ten slotte kun je ook bij het bedrijf terecht om je genoom te laten bewaren, voor in geval je de apocalyps toch niet zou overleven.

Dit artikel delen

Suggesties voor u