Bamboe parket : Natuurlijk alternatief voor laminaat

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
20 januari 2021

Bamboe parket is een innovatieve en duurzame vloer die een natuurlijk alternatief biedt voor synthetische laminaatvloeren uit het middensegment. Maak kennis met deze bijzondere parketvloer…

bamboe

Duurzame vloerbekleding

Bamboe vloerbekleding is een duurzame keuze. Bamboe parket is opgebouwd uit natuurlijke materialen met een toplaag van bamboe. Dit maakt van bamboe een antistatische en anti-allergische vloeroplossing, die uitermate geschikt is voor mensen die gevoelig zijn aan huisstofmijt of last hebben van astma. Bovendien ligt de groeisnelheid van bamboe erg hoog, waardoor het materiaal een mooi, betaalbaar en natuurlijk alternatief vormt voor tropisch hardhout.

Gebruiksgemak van bamboe parket

Dankzij het kliksysteem is een bamboe vloer makkelijk te plaatsen. Daarnaast is het een stabiele, onderhoudsvriendelijke en relatief goedkope vloerbedekking, die je perfect kan combineren met vloerverwarming.

Bijkomend voordeel: bamboe parket kan beter tegen vocht en temperatuurschommelingen dan traditionele houtsoorten. Het materiaal zal minder krimpen en uitzetten, wat bamboe meteen ook geschikt maakt voor de keuken of badkamer.

Uniek design

Bamboe heeft niet alleen ecologische troeven, maar ook een uniek design. Bamboe is verkrijgbaar in een brede waaier aan verschillende kleuren en afwerkingen. Typerend is de fijne structuur, waardoor bamboe parket zeer trendy oogt. De klassieke uitvoeringen zijn naturel of karamel, maar ook wit, grijs en taupe afwerkingen behoren tot de mogelijkheden. Je kan ook opteren voor een geborstelde uitvoering of eentje met een extra harde toplaag voor intensief gebruik.

Kortom, bamboe is een functionele, milieuvriendelijke en veelzijdige vloeroplossing.

Neem eens een kijkje op Bamboowood.

Dit artikel delen

Suggesties voor u