België is beroemd om bier en chocolade, maar ook steeds meer om architectuur

Geschreven door Logic-Immo.be
7 december 2021

Naast bier en chocolade lijkt ook de Belgische architectuur steeds vaker in de smaak te vallen.  Hier krijgt u drie namen die de laatste maanden in de wereld van de architectuur hebben weerklonken.

Yannic Levêque

Yannic Levêque, die sinds ze in 1996 in Brussel afstudeerde, al in Frankrijk, Spanje en Afrika werkte, ging daarna in het architectenteam van de bouw- en engineeringgroep Besix in Dubai aan de slag. Onlangs vertrouwde de Amerikaanse architect Franck Gehry haar de supervisie toe over een nieuw project: de bouw van het toekomstige Guggenheim Museum in Abu Dhabi. Met zijn 30.000 m² wordt dit na Bilbao, New York en Venetië de nieuwe parel van de Solomon R. Guggenheim Stichting.  Dat Yannic Levêque dit project mag superviseren is iets waar België trots op mag zijn.

Laurent Troost

Ook Laurent Troost mag fier zijn. Begin november 2021 won een van zijn projecten in het Braziliaanse Manaus de prestigieuze internationale Architectuur Masterprize. Het gaat om het innovatiehuis Cassina Innovation House. Laurent Troost en zijn team veranderden verbouwden een verlaten ruïne van 125 jaar oud tot sfeervolle coworkingruimte voor digitale start-ups. Het gebouw is in totaal 1.586 m² verdeeld over vier verdiepingen en verbergt een tropische tuin achter de hoofdgevel. Een knipoog naar de bestaansreden van Manaus, de hoofdstad van het Amazonegebied en toegangspoort tot het regenwoud.

Baukunst

En het Belgische architectenbureau Baukunst ontwikkelde samenmet het Parijse bureau Bruthervoor de Ecole Polytechnique in Parijs een studentencampus boven op een parkeerterrein. Dit ongewone project behoort is ook één van de 31 genomineerden voor de Brusselse architectuurprijs 2021!  

Geert Degrande

Dit artikel delen

Suggesties voor u


Artikelen over hetzelfde onderwerp