Beruchte Playboy Mansion is in nieuwe handen

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
21 januari 2021

Landgoed verkocht, maar Hugh Hefner blijft er wonen

Daren Metropoulos van investeringsplatform Metropoulos & Co mag zich sinds kort de trotse nieuwe eigenaar van de iconische Playboy Mansion noemen. Misschien een domper op de feestvreugde: de zakenman mag er voorlopig zijn intrek nog niet nemen. Het contract stipuleert namelijk dat Hugh Hefner, de negentig jaar oude oprichter van Playboy, tot zijn dood op het landgoed mag blijven wonen. Hoe dan ook is dit het einde van een tijdperk.

playboy herenhuis symbool afbeelding

Playboy Mansion: een herenhuis met geschiedenis

De Playboy Mansion, een ontwerp van Arthur R. Kelly in ‘Gothic Tudor’-stijl, werd opgetrokken in 1927. Het statige gebouw in de buurt van het Californische Bel Air beschikt over zeven slaapkamers, acht badkamers, een wijnkelder en een fitnessruimte. Naast de mansion is er een tennisterrein en een kunstmatige grot met zwembad, de beruchte ‘grotto’, schouwtoneel van menig wild feestje.

Sinds de jaren 70, toen de Playboy Mansion in handen kwam van Hefner, waren heel wat beroemdheden er kind aan huis. Dat het in en rond het landhuis altijd stikte van de schaarsgekleede Playboybunnies zal daar wel niet vreemd aan zijn. De Playboy Mansion stond dan ook decennialang symbool voor de vrije levensstijl die het voormalige blootblad propageerde.

Verkocht voor 100 miljoen dollar

De Playboy Mansion stond sinds januari 2016 te koop voor 200 miljoen dollar. Dat Hefner er levenslang zou mogen blijven wonen, was van meet af aan een van de voorwaarden. Uiteindelijk ging het landgoed in augustus van de hand voor (amper) 100 miljoen dollar. De 32 jaar oude koper Daren Metropoulos was ook al de eigenaar van het landgoed naast de Playboy Mansion, zo bevestigde zijn woordvoerder aan CNNMoney.

De vraag is of Metropoulos een goede zaak gedaan heeft met zijn koop. In haar boek ‘Bunny Tales’ schrijft Izabella St. James, een van de ex’en van Hefner, namelijk dat de Playboy Mansion erg vervallen is. ‘Alles is er oud en muf’, zo schrijft ze. ‘Alsof dat nog niet erg genoeg is: de hond des huizes, Archie, doet regelmatig zijn gevoeg tegen de gordijnen, zodat de krachtige geur van zijn urine zich vermengt met de geur van bederf die er sowieso al hangt.’

Dit artikel delen

Suggesties voor u