Beurs Habitat 2014 in Luik

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
27 januari 2014

Habitat de eerste beurs in Wallonia over bouwen, decoratie, energie

Beurs Habitat Product op maat

Geoffrey Yerna, Projectmanager van de beurs Habitat, stelt u de bijzonderheden van de editie 2014 voor.

Logo salon habitat

Steeds hoger

Habitat was de eerste bouwbeurs die intussen bijna 40 jaar geleden georganiseerd werd in Wallonië. Hoewel de tendensen in de loop der jaren evolueerden, nam het succes van de beurs Habitat nooit af. En dat is geen toeval: de beurs stelt alles in het werk om constant mee te zijn met haar tijd. “Voor deze 36e editie wilden we ons imago nog verder verbeteren door enerzijds de communicatiedragers van het evenement in een nieuw kleedje te steken en anderzijds meer aandacht te schenken aan de presentatie van het evenement”. We investeren jaar na jaar steeds meer middelen in het comfort van de infrastructuur om een aangenaam bezoek te garanderen. Ondanks de speciale trapvorm van de Halles des Foires de Liège “hebben we in het gebouw een efficiënte bewegwijzering uitgewerkt om het bezoek te vergemakkelijken. Aan de ingang van de beurs zal gratis een groot opvouwbaar plan uitgedeeld worden, zodat de bezoeker op elk moment kan zien waar hij zich bevindt”.

Tendensen van het moment

De beurs Habitat is in de eerste plaats een ideale gelegenheid om nieuwe producten of technieken te ontdekken. “Op het vlak van energiebesparingen leggen de exposanten nog meer vindingrijkheid aan de dag”. Bovendien is het voor niemand een geheim: er wordt steeds meer belang gehecht aan de binnen- en buitenkant van de woning. Deze tendens is ook voelbaar op de beurs Habitat. Het esthetische aspect van de woning is zeer belangrijk geworden. “Decoratiecoaching en home staging (opwaardering van een eigendom met het oog op verkoop of verhuur) hebben ook de wind mee”. Maar los daarvan – en dat is waarschijnlijk een rechtstreeks gevolg van de crisis – kan ook DIY (Do-It-Yourself) weer rekenen op veel belangstelling. “Ook de zelf te installeren domoticasystemen doen hun intrede op de markt. We kennen ook een sterke toename van de beveiliging van gebouwen. Tal van mensen rusten hun woning uit met videobewakingssystemen van de laatste generatie, gepantserde deuren, safes, …”.

Bovendien lokt de beurs Habitat ook de vereniging van notarissen, de immobiliënkantoren en de banken en verzekeringen. Dit is dan ook de ideale plaats om zich voor te bereiden op de aankoop van een huis of een investeringsgoed. â€œVandaag de dag brengt slapend geld op bankrekeningen bijna niets op en wordt het een steeds gangbaarder alternatief om te investeren in vastgoed.”

Troeven van de beurs Habitat

  1. Bijna 230 exposanten en 1.000 merken vertegenwoordigd op 18.000 m²Op één enkele plaats kunt u alle beroepsgroepen uit de bouw-, renovatie-, interieursector enz. ontmoeten.
  2. Kwaliteitsvolle stands: de beurs stimuleert de exposanten om de presentatie te verzorgen. “Dat scherpt hun creatieve geest aan en verhoogt de kwaliteit van de beurs in het algemeen”.
  3. De laatste nieuwigheden: voor de exposanten is de beurs Habitat een ideale gelegenheid om hun nieuwigheden voor te stellen.
  4. De duur van de beurs: de bezoekers kunnen voldoende lang nadenken alvorens een eventueel tweede bezoek te brengen om een aankoop te doen.
  5. De ‘Beursvoorwaarden’: de bezoekers profiteren doorgaans van bijzondere voorwaarden op de tarieven.
  6. Echte interactie: er worden conferenties, rondetafelgesprekken en animaties georganiseerd om een verrijkende interactie tot stand te brengen tussen exposanten en bezoekers.

Themadagen

• Zaterdag 22/11 en zaterdag 29/11: LIVIOS Dagen

Ontvang gratis uw gids Verstandig BOUWEN EN RENOVEREN. (info en inschrijvingen op de site www.livios.be)

• Dinsdag 25/11: dag van de VROUWEN (gratis toegang voor vrouwen)

• Donderdag 27/11: Logic-immo.be Dag

Het magazine Logic-Immo.be organiseert seminaries, presentaties gericht op vastgoed en alsook een publieke ronde tafel.

• Vrijdag 28/11: Dag van de ENERGIE

Dankzij de vzw Liège énergie kunnen de Luikenaars genieten van premies en bijzonder interessante tarieven.

De I-PHONE/I-PAD & Android App van de beurs

Dankzij de vorig jaar gelanceerde App voor iPhone, iPad en Android (beschikbaar in de App Store of via Google Play) kunt u uw bezoek vooraf plannen. De App zorgt ervoor dat u geen tijd verliest en geen enkele stand meer mist die u interesseert.

Voor Android : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.phonegap.salonhabitat&hl=en

Voor Appel : https://itunes.apple.com/be/app/salon-habitat-2014-foire-immobiliere/id930852754?mt=8

Dit artikel delen

Suggesties voor u