Blik op het huis van de toekomst

Geschreven door Logic-Immo.be
2 februari 2021

Living Tomorrow

In 1995 opende het eerste huis van de toekomst de deuren in Vilvoorde. Het project kende meteen een groot succes en werd toonaangevend op vlak van toekomstgericht wonen

vastgoed makelaar

Huis van de toekomst

Tientallen bedrijven werkten mee en stelden hun meest vernieuwende producten te beschikking, soms ook prototypes. Deze partners verenigden zich ook in het TomorrowLab waar ze samenwerken aan toekomstonderzoek over nieuwe markten, producten, woontrends en technische integraties. In 2005 opende een tweede complex met een huis en kantoor van de toekomst vol open spaces in gepersonnaliseerde bureaus.

Ondertussen kwamen ruim drie miljoen bezoekers een kijkje nemen in de toekomst. En waaraan kunnen we ons morgen verwachten?

Zorgwonen van de toekomst

In december 2012 berichtten de Vlaamse media nog over investeringen van 61 miljoen euro van Living Tomorrow, dat momenteel aan een zorgcentrum en een hotel van de toekomst bouwt. In de nieuwe projecten zal de nadruk steeds meer op ‘beleven’ liggen.

Vanaf juni 2013 kunnen we in Zolder een bezoekje gaan brengen aan een ‘zorgwoning van de toekomst’, waarin experimenten rond zorg, comfort, wellness en gezondheid worden gerealiseerd. In een real-life omgeving zullen nieuwe technologieën, diensten en producten getoond worden die het levensbestendig wonen bevorderen. 200 senioren zullen in dit centrum kunnen verblijven. Ook hiervoor werken meer dan 60 bedrijven, kennisinstellingen, overheden en zorginstellingen samen. De klemtoon ligt op moderne toepassingen en technologieën om de oudere bevolking zo actief mogelijk te houden.

Momenteel zijn er ook plannen voor een uitbreiding van het huis van de toekomst in Vilvoorde, die klaar moet zijn tegen 2015 en 7000 vierkante meter groot zal zijn. Hierin zullen ook projecten rond mobiliteit, werken, winkelen en energie uitgewerkt worden. To be continued!

Dit artikel delen

Suggesties voor u