De dakkapel: een mooie en handige uitbouw

Geschreven door Logic-Immo.be
19 januari 2021

Genieten van meer licht en meer ruimte met een dakkapel

Heel wat mensen laten een dakkapel plaatsen en dat doen ze niet zomaar. De twee voornaamste redenen hiervoor zijn extra woonruimte en meer binnenkomend licht. Een dakkapel is een mooie en handige uitbouw die een meerwaarde betekent voor vrijwel elke woning! Bovendien zijn er heel wat mogelijkheden om een dakkapel te plaatsen. 

dakkapel

De dakkapel: een meerwaarde voor je woning

Een dakkapel zorgt voor een efficiënter gebruik van het volume van een huis en dus een echte meerwaarde. De dakkapel vergroot de ruimte en bijgevolg het hele huis. Dit is een voordeel wanneer je bijvoorbeeld je huis wil verkopen. De dakkapel verhoogt aanzienlijk de waarde van je huis.

Een extra kamer dankzij de dakkapel

Een dakkapel is niet enkel een meerwaarde voor je woning, dankzij de dakkapel kan je extra kamers creëren. Zo kan het een donkere zolderkamer omtoveren tot een volwaardige kamer. Ben je bang dat er geen dakkapel voorhanden is voor jouw woning? Dan heb je het mis! Dakkapellen zijn op maat te maken voor ongeveer elk huis. Bovendien kan je je eigen dakkapel zelf samenstellen zodat deze bij je huis past!

Meer ruimte, meer licht

Een dakkapel zorgt voor extra ruimte en extra licht in huis, wat een groot voordeel is. Dankzij de extra ruimten kan je de indeling van jouw woning efficiënter organiseren, want de dakkapel zorgt ervoor dat je alle ruimten van je woning beter kan benutten. De extra lichtinval zorgt ervoor dat de verlichting minder aan hoeft. Door te kiezen voor een dakkapel bespaar je dus ook energie!

De dakkapel inrichten

Een dakkapel kan verschillende functies aannemen in je woning. In de badkamer kan je bijvoorbeeld een lavabo of douchecabine onderbrengen in de dakkapel. Je kan ook een slaaphoekje creëren door je bed tussen de wanden van de dakkapel te plaatsen. In de woonkamer zorgt de dakkapel voor een grotere leefruimte. Je kan er bijvoorbeeld een zitbank met kussens integreren om heerlijk tot rust te komen. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u