De gebouwen die Donald Trump berucht maakten

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
10 februari 2021

Het vastgoedimperium van ‘The Donald’

Dat de excentrieke zakenman Donald Trump het zó ver zou schoppen in de Amerikaanse presidentsverkiezingen, had wellicht niemand verwacht. Trump staat bekend om zijn ‘interessante’ kapsel en extreme uitspraken op Twitter en tijdens persconferenties, waarmee hij al zowat de hele wereld schoffeerde. Maar wist je ook dat Trump beroemd, berucht én rijk werd als vastgoedontwikkelaar? Ontdek hier zijn belangrijkste gebouwen.

Trump tower

Het hoofdkwartier: Trump Tower in New York

In 1971 erfde Donald Trump The Trump Organization, het vastgoedbedrijf van zijn grootmoeder en zijn vader. Sinds de jaren 80 is het bedrijf gevestigd in Trump Tower, een wolkenkrabber in Midtown Manhattan. In dit gebouw – in het penthouse – woont Donald Trump zelf. Maar het is lang niet het enige Trump-gebouw in Manhattan, waar vastgoed per definitie astronomisch duur is. Enkele andere gebouwen van de excentrieke vastgoedontwikkelaar in New York zijn:

  • Trump International Hotel and Tower
  • Trump World Tower
  • The Trump Building (40 Wall Street)
  • Trump Place (Riverside South)
  • Trump Park Avenue

Je merkt het: ‘The Donald’ houdt niet alleen van wolkenkrabbers, maar ook van zijn eigen naam …

Torens en luxeresorts

Ook buiten New York ontwikkelde Trumps bedrijf tientallen luxueuze woontorens, hotels en kantoorgebouwen. Minstens even beroemd als berucht zijn de Trump-resorts, hotels en casino’s in populaire goksteden als Atlantic City en Las Vegas. Deze tak van Trumps zakenimperium ging echter failliet en is niet langer in handen van The Trump Organization.

Ook dat nog: golfterreinen, een wijngaard en een draaimolen

Ten slotte ontwikkelde Donald Trump tientallen golfterreinen in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk. Volgens schattingen is bijna de helft van Trumps inkomsten afkomstig van zijn golfterreinen. Hoeveel de Central Park Carousel (een draaimolen), de Wollman Rink (een schaatsbaan) en de Trump Winery (een wijnhuis) bijdragen aan Trumps vermogen, is niet geheel duidelijk.

Dit artikel delen

Suggesties voor u