De grootste woning van Europa staat te koop

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
4 februari 2021

23.000 km², 365 slaapkamers

Ben je nog op zoek naar een leuk stulpje om jezelf te settelen, en wil je graag naar het buitenland? Dan is dit misschien iets voor jou. De grootste woning van Europa staat te koop. Het woonhuis is groter dan het paleis van Versailles en bevindt zich in Zuid-Yorkshire, in Engeland.

het huis Wentworth Woodhouse

Groot, groter, grootst

Het Wentworth Woodhouse, zoals het huis bekendstaat, is met maar liefst 23.000 vierkante kilometer woonoppervlakte, 365 kamers en 180 meter breedte het grootste woonhuis van Europa. Al die kamers worden verbonden door 5 kilometer aan gangen. Vraagprijs? 9 miljoen euro. Al ben je er met die prijs nog lang niet vanaf: grote delen van de woning zijn dringend aan vernieuwing toe, dus tel er nog maar enkele miljoenen kosten bij.

Het Wentworth Woodhouse doorheen de tijd

Achter de deuren van deze bijzondere woning schuilt een rijke geschiedenis. Sinds de 17de eeuw werd het in verschillende etappes voltooid door de rijke familie Wentworth. Aan het einde van de 18de eeuw kwam het in handen van de Fitzwilliam-familie, die het eind jaren tachtig verkocht aan miljonair Wensley Grosvernor. Hij restaureerde het huis, maar moest het uiteindelijk toch weer verkopen. Momenteel is de woning in bezit van architect Clifford Newbold, die naar verluid al meer dan 5 miljoen in renovatiewerken zou gestopt hebben.

Wat krijg je als je deze woning koopt?

Je mag jezelf de eigenaar van de grootste woning van Europa noemen, met Ă©Ă©n kamer voor elke dag van het jaar. De woning staat tjokvol kunstwerken en bijzondere architectuur. Bovendien draagt het Wentworth Woodhouse een enorme geschiedenis met zich mee. Maar zoals gezegd, daartegenover staat wel een gigantische rekening voor restauratie en onderhoud!

Wie het liever bescheiden houdt, kan de woning trouwens ook bezoeken als toerist.

Dit artikel delen

Suggesties voor u