De pro’s en contra’s van airco plaatsen

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
18 januari 2021

Waarmee rekening houden als je een airco installeert?

Nooit meer slecht slapen in een te warme slaapkamer tijdens de zomer. En altijd de mogelijkheid hebben om je werkkamer of de woonkamer extra te verwarmen op een koude winterdag. Door een airco te plaatsen in huis maak je het jezelf zeker comfortabel. Maar is een airco wel altijd een goed idee? Dat hangt uiteraard af van jouw persoonlijke voorkeuren … We helpen je in dit artikel alvast op weg om de voor- en nadelen tegen elkaar af te wegen.

AIrco plaatsen

Airco plaatsen: de voordelen

Een airco verhoogt je wooncomfort. We hebben het allemaal graag aangenaam warm in de winter en lekker fris tijdens de zomer. Met een airco heb je die temperatuurregeling helemaal zelf in de hand. Daarnaast levert een airco plaatsen je ook deze voordelen op:

  • Gericht verwarmen en afkoelen: enkel op de plekken waar het echt nodig is.
  • Het hele jaar door een aangenaam binnenklimaat.
  • Gezonde lucht in huis: de airco filtert vervuilde lucht.
  • Mits het nodige onderhoud een investering waarvan je jarenlang kunt genieten.

Airco plaatsen: de nadelen

Jammer, maar helaas: een airco plaatsen kan ook enkele nadelen tot gevolg hebben.

  • Regelmatig onderhoud is een must. Verwaarloos je het onderhoud van je airco, dan kun je last krijgen van vieze geurtjes in huis.
  • Een airco verbruikt veel elektriciteit en past niet altijd in een duurzaam woonconcept.
  • Met een airco loop je het risico dat het temperatuurverschil tussen buiten en binnen te groot wordt. Dat maakt je vatbaarder voor verkoudheden.
  • Vaak is een onderhoudscontract voor je airco geen overbodige luxe. Hou er echter rekening mee dat dit extra kosten met zich meebrengt.

Welke airco kiezen?

Technologie en design gaan tegenwoordig steeds vaker hand in hand – gelukkig maar. Dat betekent dat een airco niet noodzakelijk een smet op het blazoen van je woning hoeft te vormen. Kies voor een designairco als je geen toegevingen wil doen wat betreft de uitstraling van je interieur. Past dat type airco niet binnen je budget? Dan is een mobiele airco ook nog altijd een optie. Die is dan misschien iets minder mooi, hij is wél handig in gebruik omdat je hem naar believen kunt verplaatsen.

Dit artikel delen

Suggesties voor u