De typische charme van de Belgische kust

Geschreven door Logic-Immo.be
11 februari 2021

Een villa in Belle Époquestijl

Van De Panne tot Knokke, de Belgische kust is bezaaid met duinen, dijken, appartementsblokken, winkels, maar ook met mooie en typische huizen in Belle Époquestijl. Het landschap, de gastronomie, de eigenheid en de aparte bouwstijl geven Belgische kust een geheel eigen karakter, dat elk jaar duizenden toeristen lokt.

Côte Belge

Villa’s in Normandische stijl aan de Belgische kust

De ‘Belle Époque’ verwijst naar de eerste badsteden en de oorsprong van onze traditie van vakanties aan zee. Eind negentiende eeuw – begin twintigste eeuw werden hier de eerste woningen opgetrokken, voornamelijk privé villa’s en luxehotels. Opdat deze villa’s een zekere originaliteit, klasse en harmonie zouden uitstralen, werden de meesten huizen gebouwd in de Normandische stijl.

Na de Tweede Wereldoorlog kwam het massatoerisme op gang en het appartementsgebouw werd de meest populaire bouwvorm. Aan de Belgische kust vinden we dan ook een hoge concentratie aan appartementsblokken, maar ook de villa’s in Normandische stijl blijven goed vertegenwoordigd. Vooral in Knokke- Het Zoute en De Haan kunnen we nog steeds schitterende villa’s omringd door mooie tuinen bewonderen.

Wonen aan de Belgische kust

De veertien Belgische kuststeden hebben elk hun eigen karakter en wonen aan de kust is voor velen een droom. De Noordzee heeft een plaatsje veroverd in het hart van vele vakantiegangers en roept meteen een echte vakantiesfeer op. De oude villa’s in Belle époquestijl, met kruiskozijnen, typische daken, kleine balkons, kleine torentjes en vakwerk, hullen sommige wijken aan de kust in een pittoreske sfeer. De heldere kleuren van deze huizen, de kronkelende paden en het groen stralen een heerlijk gevoel van rust uit. Naast de natuur, zijn er aan de Belgische kust heel wat geheime pareltjes, activiteiten en verborgen schatten te ontdekken. Het is dus de ideale plek om een vakantiehuisje te huren of om te gaan wonen…

Dit artikel delen

Suggesties voor u