De verbouwing van een rijhuis pak je zo aan

Geschreven door Logic-Immo.be
26 januari 2021

Woon je in een rijhuis en heb je verbouwplannen? Dan dien je met een aantal dingen rekening te houden die specifiek zijn voor een rijtjeswoning. Zo is het zaak om de lichtinval aan de voor- en achterzijde van de woning te optimaliseren zonder dat voorbijgangers een vrije inkijk in je dagelijkse doen en laten krijgen.  

rijhuizen verbouwen

Een rijhuis verbouwen vereist een specifieke aanpak

Je houdt het wellicht niet voor mogelijk, maar de mogelijkheden die je met een rijhuis uit kunt zijn schier eindeloos. Woon je in een oude rijwoning dan is de structuur van de verschillende woon- en leefruimten wellicht heel klassiek. Hou je van ruimte, aarzel dan niet om alle tussenmuren eruit te gooien. Zo begin je met een schone lei en kun je de woonoppervlakte naar believen indelen.

Verbouwen met het oog op verkoop van je rijhuis?

Uiteraard hoeft je verbouwing niet zo ingrijpend te zijn. Vaak volstaat het de badkamer en keuken aan te pakken om je rijwoning een frisse uitstraling te bezorgen. Weet bovendien dat badkamers en keukens echte ‘huizenverkopers’ zijn. Verbouw je met het oog op een latere verkoop, zorg dan dat die twee kamers piekfijn in orde zijn.

Zorgen voor een optimale lichtinval in een rijwoning

Nogal wat oude rijwoningen zijn binnenin vrij donker. Dat komt uiteraard omdat er geen lichtinval langs de zijgevels mogelijk is. Het komt er dan op aan om zoveel mogelijk licht van de straat- en achterkant te vangen. Grote glaspartijen aan de voorzijde van een woning zijn misschien niet voor iedereen weggelegd (met het oog op de privacy), maar aan de achterzijde zijn er wel mogelijkheden. Combineer je grote glaspartijen met een open structuur, zoals hierboven voorgesteld, dan heb je automatisch een lichte woning waar het fijn vertoeven is. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u