De voordelen van een verbouwingsmakelaar

Geschreven door Logic-Immo.be
26 januari 2021

Doe beroep op een verbouwingsmakelaar!

Wil je renovatiewerken uitvoeren of je woning uitbreiden en zoek je een betrouwbare partner om die verbouwingswerken tot een goed eind te brengen? Een verbouwingsmakelaar kan je helpen bij je zoektocht naar aannemers en vakmensen die betrouwbaar zijn en in jouw buurt wonen. Bovendien gaan verbouwingsmakelaars steeds op zoek naar de beste prijs/kwaliteitsverhouding. 

een stel spreekt met zijn aannemer

De verbouwingsmakelaar zoekt de beste ondernemers en vakmannen

Een verbouwingsmakelaar handelt als tussenpersoon en zorgt ervoor dat je als klant in contact komt met betrouwbare ondernemers en vakmensen. Een verbouwingsmakelaar onderhandelt met de ondernemers en vakmannen over de prijs voor de verbouwingswerken en stelt een map samen met alle benodigde offertes. De missie van de vastgoedmakelaar bestaat erin om de beste lokale bouwfirma’s en vakmensen te vinden, zodat klanten kunnen rekenen op betrouwbare verbouwers die de nodige garanties geven.

De missie van de verbouwingsmakelaar

De verbouwingsmakelaar is in feite iemand die de commerciële kant van je renovatiewerken voor zich neemt. Het is de bedoeling dat de technische opvolging gebeurt door de ingehuurde vakmannen. De missie van de verbouwingsmakelaar beperkt zich tot het samenstellen van een team gekwalificeerde arbeiders die voldoen aan jouw criteria. Niets houdt je echter tegen om beroep te doen op een professional die de verbouwingsmakelaar coördineert en opvolgt bij belangrijke werken.

Wat kost een verbouwingsmakelaar?

Over het algemeen worden de prestaties van de verbouwingsmakelaar gefactureerd volgens een percentage van het bedrag dat overeengekomen werd met de bouwfirma’s die de verbouwingsmakelaar voor jou inschakelen. Dat percentage komt ongeveer op 3% + 21% BTW van het overeengekomen bedrag. De meeste verbouwingsmakelaars rekenen ook kosten aan voor een dossieropening.

Dit artikel delen

Suggesties voor u