Design woning uit Chili

Geschreven door Logic-Immo.be
11 februari 2021

Prachtig vakantiehuis aan zee

Vakantiekriebels? Tijd om een mooie en design vakantiewoning te ontdekken! De ‘Tres Hermanos Cabin’ is ontworpen door het Chileense architectenbureau WMR, een vooraanstaande architectuurstudio in Latijns-Amerika. Ook al is de vakantiewoning niet groot en gebouwd met een beperkt budget, ze ligt op een spectaculaire klif in Matanzas, aan de Chileense kust ten zuidwesten van Santiago. 

licht in een huis

Vakantiehuis aan zee: Een ontwerp geïntegreerd in het landschap

De architecten zijn er in geslaagd het ontwerp zo minimaal te houden, dat de woning het landschap niet verstoort. Omdat hout en glas het handelsmerk van WMR architecten zijn, bestaat ook deze woning voornamelijk uit hout en glas. De designstudio ontwierp een volume van 3 op 6 meter met twee verdiepingen, heel wat open ruimte en grote glaswanden die de binnen- en buitenkant met elkaar doen versmelten. Alle kamers bieden een prachtig panoramisch zicht over het landschap en de zee. Zelfs vanop het toilet geniet je van het schitterende natuurspektakel! Kortom, deze vakantiewoning is allesbehalve alledaags!

Design woning met sober interieur

De leefruimte op de benedenverdieping heeft een oppervlakte van 32 vierkante meter en bevat een eetruimte, een open keuken en salon. Op de eerste verdieping vormen twee schuifdeuren de enige onderverdeling in de ruimte, die een badkamer, twee kleine slaapkamers en hal bevat.

Het interieur is, net als de buitenkant, sober gehouden en bestaat uit natuurlijke materialen. Zo is er een houten keuken, houten kasten, houten plafonds, houten vloeren en houten meubelen. Enkel de rode accenten in de tafelpoten en zitkussens geven de inrichting wat meer pit. Een houtkachel zorgt dan weer voor gezelligheid. Op de bovenverdieping wordt het hout geaccentueerd door de grasgroene bedden en schuifdeuren. Er werd gekozen voor een lavabo in natuursteen, die het natuurlijke karakter van de woning nog eens extra benadrukt. En tot slot is het vakantiehuis voorzien van een ruim houten terras met houten banken! Echt vakantie dus. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u