Dit moet je weten voor je een terrasoverkapping installeert

Geschreven door Logic-Immo.be
2 maart 2021

Zorgeloos genieten op je terras

Een terras is leuk, maar als het begint te regenen wanneer je van de buitenlucht zit te genieten is het snel uit met de pret. Een terrasoverkapping biedt dan soelaas. Met zo’n constructie kun je rustig op je terras blijven zitten, ook al willen de weergoden je een hak zetten. Maar waarop moet je letten als je een terrasoverkapping wil installeren? Enkele aandachtspunten …

terrasoverlapping

Kies voor stabiliteit

Een terrasoverkapping is een constructie die weer en wind moet doorstaan. Ook bij de felste rukwinden mag ze geen krimp geven. Stabiliteit is dan ook van het grootste belang.

  • Kies voor een terrasoverkapping met stalen funderingsplaten of vloerplaten.
  • Ook de beugels die in de gevel bevestigd worden zijn het best in staal uitgevoerd.
  • Chemische verankering maakt het geheel extra stevig.

Let op de afwerking

Behalve de constructie moet ook het materiaal zelf bestand zijn tegen barre weersomstandigheden. De afwerking is dan ook cruciaal. Bij een kwalitatieve terrasoverkapping wordt op alle zichtbare delen van de constructie een coating aangebracht. Een degelijke coating zorgt ervoor dat het materiaal jarenlang mooi blijft.

Voor de dakbedekking wordt meestal massief polycarbonaat gebruikt. Dat is een doorzichtige, stevige kunststof die bestand is tegen hagel en sneeuw, maar bijvoorbeeld ook tegen afgebroken boomtakken of vallende dakpannen. Let erop dat de overkapping het CE-keurmerk draagt.

Zelf een terrasoverkapping installeren?

Er zijn in de handel doe-het-zelfpakketten verkrijgbaar waarmee je aan de slag kunt om eigenhandig een terrasoverkapping te installeren. Je krijgt dan alle montagebenodigdheden en een handleiding.

Wil je evenwel verzekerd zijn van een op-en-top professionele installatie, dan is het aangeraden om een beroep te doen op een vakman. Een terrasoverkapping installeren is namelijk een werkje dat de nodige kennis vereist en al gauw enkele uren in beslag neemt.

Ga je in zee met een gespecialiseerde firma, dan kost dit uiteraard meer, maar je bent ook verzekerd van vakwerk. Installateurs van terrasoverkappingen bieden ook garantie aan.

Dit artikel delen

Suggesties voor u