Dit zijn de beste domoticatoepassingen van 2017

Geschreven door Logic-Immo.be
5 februari 2017

De favorieten van technologiesite CNET

Steeds meer woningen worden voorzien van domotica. Een logische evolutie, want het gaat al lang niet meer om ‘snufjes’, maar om interessante toepassingen die ons het leven een stuk aangenamer maken. De Amerikaanse technologiesite CNET maakte een lijstje met de beste domoticatoepassingen van het jaar.

domoticatoepassingen

Slimme technologie in huis

Anno 2017 heeft domotica zijn plaats in onze woningen veroverd. Vooral keukens worden vandaag uitgerust met slimme technologie. Daarnaast blijft ook (inbraak)beveiliging een belangrijk toepassingsgebied. Maar domotica kan verder gaan dan dat. Het lijstje van CNET bewijst dat.

De beste domoticatoepassingen volgens CNET

Op het gebied van productrecensies heeft CNET een uitstekende reputatie. Volgens de site zijn deze domoticatoepassingen alvast een grote meerwaarde voor je woning:

Amazon Echo

“Als je op zoek gaat naar een centraal systeem om je smart home gadgets aan te sturen, is het moeilijk om een betere optie te vinden dan deze slimme speaker van Amazon, die je met je stem bedient. Je zult ook dol zijn op de virtuele assistente Alexa.”

Philips Hue Wireless Dimming Kit

“Een eenvoudige en betaalbare manier om te starten met ‘smart lightning’. Zeker als je al een Philips Hue Bridge in huis hebt, zijn deze witte lampjes een heuse aanrader.”

BeOn Starter Pack

“Niet goedkoop, maar erg nuttig om je huis te beveiligen. Deze lampjes blijven branden als de elektriciteit uitvalt, springen aan als de deurbel of het alarm weerklinkt en herhalen automatisch je gebruikelijke verlichtingspatroon als je niet thuis bent.”

Lutron Serena rolluikbediening

“Voor flexibele rolluikbediening met veel mogelijkheden is Serena Shades van Lutron de beste keuze. Je kunt ze programmeren en bedienen via een app of je kunt Siri gebruiken. Enkel de prijs valt tegen.”

Project Nursery Video Baby Monitor System

“Een creatief design en fantastische opties! Je kunt zelfs de bijgeleverde mini-monitor als een horloge om je pols dragen.”

De volledige lijst met aangeprezen domoticatoepassingen kun je bekijken op de site van CNET.

Dit artikel delen

Suggesties voor u