Drinken in stijl in je eigen huisbar

Geschreven door Logic-Immo.be
11 februari 2021

Een vleugje horeca bij je thuis

Voor een streekbier, glas wijn of pittige cocktail hoef je niet per se de deur uit. Je kunt die ook thuis drinken. Misschien wil je in je woning wel een heuse bar installeren? Met zo’n huisbar beleef je de gezellige sfeer van een bruine kroeg of chique cocktailbar gewoon bij je thuis. Weet wel waar je aan begint: de kans is groot dat je plots heel wat meer bezoekers over de vloer zult krijgen.

Huisbar

De keuze voor een huisbar

Iedereen heeft wel een kastje waar hij een paar flessen sterkedrank bewaart. Of misschien heb je wel een wijnkelder met klimaatregeling? Toch is een huisbar nog iets helemaal anders. Hoe die er precies moet uitzien, hangt volledig van je eigen fantasie af … en van de beschikbare ruimte natuurlijk. Je kunt je beperken tot een toog met enkele barkrukken of opteren voor een uit de kluiten gewassen bar met aangepaste verlichting, decoratie en een ruim assortiment aan dranken en cocktailattributen.

Ook de stijl van je huisbar kies je volledig volledig zelf: wil je de sfeer van een volkscafé, een trendy cocktailbar of ga je voor een vleugje exotiek? Let er alleen op dat je bar niet te fel afsteekt bij de rest van je interieur.

Je eigen huisbar bouwen: hierop moet je letten

Bij een nieuwbouwwoning kun je aan de architect vragen om een huisbar te voorzien. Ga je zelf aan de slag in een bestaande woning? Dan kun je je voordeel doen met de vele bouwtekeningen die je op internet kunt vinden. Let er wel zeker op dat de fundering sterk genoeg is om de vaak zware toog te dragen.

Er bestaan ook bars die je uit de muur kunt trekken. Die kunnen een uitkomst bieden als je niet zo heel veel ruimte ter beschikking hebt. Kies wel altijd voor kwaliteit en ga niet per se voor de goedkoopste oplossing.

Zwembad met poolbar

Een huisbar hoef je trouwens niet noodzakelijk in je woonkamer of mancave te installeren. Heb je een zwembad of zelfs een poolhouse? Dan is het een uitstekend idee om in de nabijheid daarvan een bar te voorzien. Na het zwemmen in alle rust van een zomerse cocktail slurpen? Heerlijk!

Dit artikel delen

Suggesties voor u