Duurste huis ter wereld staat in India

Geschreven door Logic-Immo.be
19 januari 2021

‘Antilla’ is 1 miljard dollar waard

Het duurste huis ter wereld staat in Mumbai, India en is zo’n 1 miljard dollar waard. Het huis met 27 verdiepingen werd gebouwd in opdracht van een rijke man in India, Mukesh Ambani, en staat in schril contrast met de talrijke sloppenwijken die zich in de regio bevinden. Antilla, zoals het optrekje heet, heeft bewoonbare oppervlakte van maar liefst 37.000 vierkante meter of 7.400 vierkante meter per inwoner. 

Villa met zwembad

Luxe huis met 27 verdiepingen

Omdat bouwgrond in India erg schaars en duur is, moest de rijke Indiase zakenman wel in de hoogte bouwen. Mumbai is namelijk een smal schiereiland, waardoor de hoofdstad van India kampt met een chronisch plaatsprobleem. Daarom ontwikkelt de stad zich verticaal en kon de Indiase zakenman ‘slechts’ 4.500 vierkante meter bouwgrond kopen. Altamount Road, waar de woning gelegen is, staat in de top tien van de duurste straten ter wereld. De grond is zo’n 25.000 dollar per vierkante meter waard.

Wat mag je in het duurste huis ter wereld verwachten?

In de eerste 6 verdiepingen van het huis zijn parkeerplaatsen voor 168 voertuigen. Verder is Antilla voorzien van alles wat je maar kan bedenken: 9 liften, 3 helikopterplatforms met verkeerscontrole verdieping, een bioscoop met 50 stoelen, een sportzaal, een Spa en een Yoga studio. Daarnaast beschikt de woning over prachtige hangtuinen, een luxueus zwembad en zelfs een heuse balzaal.

Een ploeg van 600 personeelsleden, gaande van poetsvrouwen tot veiligheidsagenten, staat in voor het onderhoud en de beveiliging van het stulpje.

Schril contrast met sloppenwijken

Vanaf de bovenste verdiepingen van Antilla heb je een spectaculair zicht op Mumbai en de mix van rijke buurten en sloppenwijken. De sloppenwijk van Dharavi, gekend van de film ‘Slumdog Milionaire’, vormt een schril contrast met Antilla: daar wonen zo’n 700.000 mensen op een oppervlakte van 230 hectare. Dat is dus iets meer dan 3 vierkante meter per inwoner, terwijl Antilla een bewoonbare oppervlakte van 37.000 vierkante meter omvat, oftewel 7.400 vierkante meter voor elk van de vijf inwoners: Mukesh, zijn echtgenote Nita en hun 3 kinderen.

Dit artikel delen

Suggesties voor u