Duurste woning in Vlaanderen kost 10 miljoen euro

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
5 februari 2021

Exclusieve woningen nog altijd populair

De allerduurste woning van Vlaanderen en de op een na duurste van België staat officieel te koop. De villa, die eruit ziet als een kasteel, is gelegen in – hoe kan het ook anders – Brasschaat. Je waant je in een 18de-eeuws Frans paleis. De geest van de Franse zonnekoning Lodewijk XIV lijkt er wel rond te dwalen. Het prijskaartje is navenant: voor 10 miljoen euro is dit ‘stulpje’ het jouwe.

luxe villa

Villa’s van meer dan 5 miljoen euro

In België zijn er heel wat luxueuze en exclusieve villa’s te vinden waar pracht en praal de bovenhand hebben. De markt van de exclusieve woningen houdt meer dan stand, ondanks de moeilijke economische omstandigheden. Volgens experts gaan villa’s die meer dan 5 miljoen euro kosten, vlot van de hand. Het segment van huizen tussen 700.000 en 2 miljoen euro lijkt wel te zijn stilgevallen.

Exclusieve woning is droomproject van Nederlands koppel

De villa in Brasschaat staat met haar 10 miljoen euro op de tweede plaats in het klassement van duurste woningen in België. In Ukkel staat er een villa te koop waarvoor nog een miljoen extra wordt gevraagd. De exclusieve woning in Brasschaat is in het begin van de jaren negentig gebouwd en was een project van een Nederlands echtpaar. Daarna is het in handen gekomen van een buitenlandse zakenman die het nu van de hand doet.

Tuin om in te verdwalen

Om de villa annex landgoed te beschrijven, schieten superlatieven te kort. In de gigantische tuin kan je letterlijk verdwalen. Hij is zeventig keer groter dan de gemiddelde tuin van een open bebouwing. Verder tref je er een binnenplein met fontein aan, een vijverpartij, een zwembad met poolhouse en een minigolfbaan (met 3 holes) als klap op de vuurpijl.

Tot de verbeelding sprekende interieur

Binnen is er aan kamers en ontspanning geen gebrek. De woning telt 7 slaapkamers en evenveel badkamers. Verder is er een bibliotheek van 50 m2. Dankzij het binnenzwembad, de spa-ruimte met muurschilderingen en de fitnessruimte met stoomcabine en sauna kan je heerlijk ontspannen. Er zijn ook 3 open haarden geïnstalleerd. Om de bovenverdiepingen te verkennen, kan je de majestueuze trap nemen. Maar even goed de volledig in hout afgewerkte lift.

Dit artikel delen

Suggesties voor u