Een badkamer, vloer en keuken kiezen

Geschreven door Logic-Immo.be
12 februari 2021

Column van Jessie

Nu we officieel eigenaar waren van ons favoriete appartement, was het tijd om de opgelegde leveranciers voor de badkamer, vloer en keuken te bezoeken om respectievelijk onze keuze voor de badkamer, vloer en keuken vast te leggen.

revêtement du sol

Een badkamer kiezen

De badkamer van onze keuze vastleggen ging zeer vlot. We kwamen aan bij de leverancier waar ons meteen werd uitgelegd welke badkamer ze voor ons appartement voorzien hadden. Die voldeed echter niet aan onze behoeften: er was alleen een bad voorzien met enkele lavabo en dat hadden we graag anders gezien. We zochten samen met de verkoopster naar alternatieven en kozen uiteindelijk voor een dubbele opbouwlavabo met douche en kwamen ongeveer op hetzelfde budget uit dat voor de badkamer voorzien was. We besloten om de badkamermeubels in een andere winkel te kiezen om zo geld te sparen.

Vloertegels en wandtegels kiezen

Bij de tegelfabrikant moesten we zowel vloertegels voor de keuken, gang, toilet en badkamer kiezen, als de wandtegels van de badkamer. In de badkamer waren er namelijk overal tot op 1m10 hoogte, wandtegels voorzien. Dat vonden wij echter ouderwets en kozen ervoor om enkel wandtegels tegen de douchewanden te laten plaatsen.

Ook het kiezen van de vloertegels verliep vrij vlot. We kozen tegels die iets boven het voorziene budget per vierkante meter lagen en besloten om tegels van de keuken door te trekken naar de woonkamer. De enige kamer waar we dan zelf nog een vloerbekleding moesten voorzien was de slaapkamer.

Een keuken kiezen

De keuken vastleggen was een veel moeilijkere opgave, vooral omdat we de indruk hadden dat de keukenfabrikant misbruik maakte van het feit dat wij verbonden waren aan hen om onze keuken te kiezen. De standaardkeuken die voorzien was, had bijvoorbeeld geen bovenkasten en er was geen diepvriezer inbegrepen. Dus moesten we al sowieso boven het voorzien budget gaan en kijken welke mogelijkheden er waren. De eerste verkoper die ons hielp, verzekerde ons ervan dat het plaatsen van bovenkasten en een diepvriezer extra geen probleem was en dat we niet zo veel extra zouden moeten betalen. Hij maakte een mooi plannetje voor ons en wij waren gerustgesteld. De verkoper zou ons binnen een week terugbellen met een gedetailleerd kostenplaatje.

Uiteindelijk ging er een maand voorbij en hadden we nog steeds niets van de desbetreffende verkoper gehoord. We belden naar de keukenfabrikant en die wist ons te zeggen dat de verkoper in kwestie ontslagen was en dat we onze keuken helemaal opnieuw moesten komen vastleggen. Dat deden we, maar kregen een kostenplaatje van ongeveer €10.000 voorgeschoteld en dat was deze keuken zeker niet waard. We maakten besparingen waar het kon: zo weinig mogelijk schuiven (want dat kost blijkbaar enorm veel meer geld), alle snufjes zoals een kruidenrekje, een geïntegreerde vuilnisbak, een uittrekbare hoekkast, etc. lieten we vallen, zodat er enkel nog een basic keuken overbleef. We besloten om deze extra’s later zelf nog toe te voegen.

Conclusie

Wij vonden de opgelegde leveranciers geen probleem, totdat we bij de keukenfabrikant arriveerden die duidelijk profiteerde van onze verbintenis met hen. Een gouden raad voor toekomstige sleutel-op-de-deur kopers: check voor de officiële koop de leveranciers waarmee je promotor werkt en ga op voorhand kijken wat er mogelijk is binnen het gegeven budget.

Dit artikel delen

Suggesties voor u