Een bureau efficiënt inrichten: zó doe je dat

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
12 februari 2021

Tips voor een ordelijke en inspirerende werkplek

Een bureau moet niet alleen bijzonder praktisch zijn, maar verdient ook een leuke inrichting. Zo kun je elke dag georganiseerd en gemotiveerd aan je werk beginnen. Maar hoe richt je een bureau nu efficiënt in? Deze handige tips helpen je op weg!

Bureau

Optimaal comfort en licht

Als het op je bureau aankomt, is comfort misschien wel het allerbelangrijkste. Een goede bureaustoel is geen overbodige luxe, maar een ware noodzaak voor wie veel achter zijn computer zit. Kies dus voor een ergonomische stoel die je makkelijk afstelt op jouw grootte. Maar wist je dat ook licht een impact heeft op het humeur en de productiviteit van mensen? Installeer daarom je bureau in een ruimte met veel licht en houd ook de muren van de kamer zo licht mogelijk.  

Een efficiënte bureau-inrichting: orde in de chaos

Voor een ordelijke werkruimte heb je voldoende opbergruimte nodig. In een handig ladekastje op wieltjes of enkele opbergdozen houd je de spullen die je niet vaak nodig hebt uit het zicht. Documenten en kantooraccessoires die je wel vaak gebruikt, leg je beter binnen handbereik. In sorteerbakjes leg je losse papieren die je af en toe moet raadplegen, maar let op dat je geen papieren bijhoudt die je eigenlijk niet meer nodig hebt. Geef ook al je kantoorspullen een vaste plaats. Zo zet je na een chaotische werkdag alles weer vlotjes op zijn plaats!

Een persoonlijke toets

Je brengt wekelijks úren achter je bureau door, dus dan maak je er maar beter een gezellig plekje van. Van een hele dag naar een grijze muur staren krijg je nu niet bepaald energie of inspiratie. Fleur daarom de ruimte rondom je bureau op met persoonlijke accenten zoals een leuke familiefoto of een postkaartje van je vorige reis. Ook inspirerende quotes of plantjes geven de ruimte een toffe uitstraling. Kies verder voor bureauspulletjes in frisse kleuren als lichtblauw of geel en een bureaubladachtergrond waar je vrolijk van wordt.

Dit artikel delen

Suggesties voor u