Een design caravan: mobiel wonen in stijl

Geschreven door Logic-Immo.be
11 februari 2021

Design wonen in een caravan: onmogelijk?

Een caravan en design wonen, het lijkt op het eerste zicht een onmogelijke combinatie. Bij een caravan denken we aan een grote, vierkante doos, waarmee we gaan kamperen en waarmee we inboeten op onze luxe. Niets is echter minder waar: onderstaande high-tech caravans combineren de luxe van een grote woning moeiteloos met de compactheid en mobiliteit van een caravan. 

camping

Domus Mobile Compact Home

Een caravan kunnen we het eigenlijk al niet meer noemen: wij zouden de Domus Mobile Compact Home eerder omschrijven als een compacte woning met een stel wielen eronder. Designer Andrew Dutton kwam met het concept, al is dat concept voorlopig nog niet verder uitgewerkt. Het is als het ware een caravan met bepaalde stukken die eruit kunnen schuiven, en dat zowel zijwaarts als in de hoogte. Op die manier heb je opeens een stuk meer ruimte, en krijg je een compacte maar zeer mobiele woning.

Blackmore Vale Leisure

De Blackmore Vale Leisure caravans worden gekenmerkt door de opvallende vorm van de caravans. Ondanks die zeer compacte vorm, hebben ze alles wat je je maar kan wensen: een keuken, een kleine badkamer en een modulaire slaapkamer. Die modulaire slaapkamer, met kingsize bed, tover je in een wip om tot eetkamer en woonkamer.

FolDoub

Caravans zijn veelal erg log. Niels Caris vond daar een oplossing voor: een opvouwbare caravan. Helemaal dicht is de caravan erg compact, waardoor het veel eenvoudiger is om ermee rond te rijden. Eenmaal je je bestemming bereikt hebt, vouw je de caravan gewoon open, en ontpopt zich een ruime luxe caravan.

Mehrzeller

Uniek aan deze caravans, is dat je zelf de inrichting kan bepalen, op basis van je eigen behoeften en wensen. De caravan wordt daarna op maat gefabriceerd, elke caravan is dus uniek. De buitenkant bestaat uit een verzameling van gekke vormen en driehoeken, waardoor je met deze caravan meteen de show steelt!

Dit artikel delen

Suggesties voor u