Een eiland kopen

Geschreven door Logic-Immo.be
4 februari 2021

Enkele tips bij het kopen van je eigen privé eiland

Her en der in de wereld liggen prachtige privé eilanden te koop. We denken bij die privé eilanden  vaak aan een kostprijs van enkele miljoenen euro’s, iets wat alleen voor de allerrijksten onder ons is weggelegd. Schijn bedriegt echter, lang niet elk eiland kost zo veel geld: met een beetje geluk koop je een eiland voor de prijs van een kleine villa. 

eiland

In sommige gevallen kan je ook een deel van een privé eiland kopen, waardoor je lang niet zo veel moet betalen. Maar een eiland kopen, of een deel ervan,  is natuurlijk nog iets anders als een villa kopen, er zijn tal van bijkomende zaken waar je rekening mee moet houden.

De locatie van je privé eiland

Eerst en vooral is de locatie van je privé eiland heel belangrijk. Als je een eiland koopt, dan koop je immers ook een hele omgeving. Je hebt een dorp of een stad in de buurt nodig om inkopen te kunnen doen, en de locatie van het eiland bepaalt ook het klimaat ervan. Je koopt uiteraard best een eiland met een goed klimaat en met een stad in de buurt die je wel aanspreekt.

De staat van het eiland zelf

Naast de locatie, is ook de staat van het eiland van belang. Zo moet je even bekijken hoe het eiland toegankelijk is: is er een steiger voorzien voor een boot, of is er eventueel een landingsbaan aanwezig voor een vliegtuig? En hoe zit het met de watervoorziening: is er voldoende drinkwater aanwezig, of moet er nog een waterreservoir gebouwd worden? Vooral op eilanden met een tropisch klimaat kan het moeilijk zijn om drinkbaar water te voorzien.

De grootte van het eiland

Tot slot is ook de grootte van het eiland belangrijk. Wil je een eiland als vakantiewoning, dan hoeft het eiland niet zo groot te zijn, dan kom je met 1 tot 5 hectare wel toe. Wil je daarentegen een klein resort bouwen op je eiland, zoals veel eiland eigenaren doen, dan heb je al gauw 15 tot 20 hectaren nodig.

Dit artikel delen

Suggesties voor u