Een huis bouwen met een 3D printer

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
16 maart 2021

De 3D printer is een technologisch snufje dat de laatste jaren fel is komen opzetten. Tegenwoordig is het mogelijk om een heel scala aan producten te ‚Äėprinten‚Äô met een 3D printer. Zo worden bijvoorbeeld al heel veel kledingstukken aangemaakt via zo‚Äôn toestel. Maar de Nederlander Janjaap Ruijssenaars ziet het nog iets grootser: hij wil een huis bouwen met een 3D printer.

3D printer

Primeur voor Janjaap Ruijssenaars

Er zijn ondertussen al heel veel producten uit een 3D printer gehaald, maar een huis zou een absolute primeur zijn. En het is de Nederlander Janjaap Ruijssenaars, van Universe Architecture, die deze primeur op zijn naam wil schrijven.

Met behulp van een 3D printer, ontwikkeld door Enrico Dini, wil hij een huis bouwen met twee verdiepingen. De architect wil daarvoor D-shape gebruiken, een machine die zand en een bindmiddel combineert waardoor er structuren mogelijk zijn die zo sterk zijn als beton.

De speciale structuur van het Landscape House

De¬†3D printwoning¬†kreeg alvast de naam¬†Landscape House¬†mee, aangezien de structuur van het huis zou ge√Įnspireerd zijn door het landschap van de Aarde. Het gebouw zou de vorm krijgen van het cijfer 8. Bovendien zal het huis een heel speciale structuur krijgen. Een soort van lus zal door het huis lopen, waardoor de vloer zal overgaan in het plafond, en omgekeerd.

De totale oppervlakte van het gebouw zou zo’n 1000 vierkante meter bedragen. Maar niet alles zal via 3D printing geconstrueerd kunnen worden. Er zullen bijkomende verstevigingen aangebracht moeten worden, aldus de architect.

3D gebouw klaar in 2014

De ambitieuze Nederlander wil zijn eerste 3D-gebouw afwerken tegen 2014. Volgens de BBC zou het huis alvast zo‚Äôn 4 √† 5 miljoen euro kosten. In de toekomst hoopt de architect zijn project overal ter wereld te kunnen bouwen. Het is de bedoeling om in elk land √©√©n 3D-gebouw te plaatsen.

Musea, bezoekerscentra en zelfs privé-individuen hebben alvast interesse getoond.

Dit artikel delen

Suggesties voor u