Een hypothecaire lening koppelen aan een levensverzekering

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
12 januari 2021

De voordelen van een hypothecaire lening gekoppeld aan je levensverzekering

Als je gaat bouwen of als je een woning koopt, dan moet je natuurlijk een hypothecaire lening aangaan. Die lening is een lening die je altijd op een lange termijn aangaat: vaak betaal je 30 of zelfs 40 jaar af. Overlijd je voordat je lening is afbetaald, dan moeten je nabestaanden de rest van de lening afbetalen. Om dat te vermijden, kan je je hypothecaire lening koppelen aan een levensverzekering. 

officieel documenten

Als je een hypothecaire lening aangaat, dan krijg je veel geld van de bank. Dat geld gebruik je om de aankoop van je woning of appartement te financieren. Het huis of appartement dat je koopt staat daarbij borg voor de bank, voor moest je je lening niet meer kunnen afbetalen. Maar stel dat je overlijdt, en dat je nabestaanden nog in de woning wonen en de lening niet meer kunnen afbetalen? Om dit te voorkomen, kan je je hypothecaire lening koppelen aan een levensverzekering. Deze verzekering zorgt ervoor dat de bank alsnog zijn geld ontvangt bij een overlijden.

Schuldsaldoverzekering

Een levensverzekering gekoppeld aan een hypothecaire lening, wordt ook wel eens een schuldsaldoverzekering genoemd. Je bent niet verplicht om deze verzekering af te sluiten, maar toch zal de bank je vaak dwingen om deze verzekering af te sluiten, zodat ze ingedekt zijn bij een overlijden. Er bestaan echter tal van verschillende formules, laat je dus goed adviseren en vergelijk de verschillende formules grondig.

Is Ă©Ă©n levensverzekering genoeg?

Als je je hypothecaire lening met een levensverzekering combineert, dan moet je er rekening mee houden dat je levensverzekering enkel je huis verzekert! Dat wil zeggen dat de verzekeringsmaatschappij het resterende bedrag van de lening aan de bank uitbetaald, maar je nabestaanden ontvangen niets. Om hen te beschermen, kan je desgewenst een bijkomende levensverzekering aangaan.

Dit artikel delen

Suggesties voor u