Een multifunctionele houten trap in je interieur

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
28 januari 2021

Panorama House van Moon Hoon

De gevel van het panorama huis valt je misschien meteen op, maar het is de multifunctionele houten trap binnen die je aandacht trekt. De eigentijdse woning in Chungcheongbuk-do, Zuid-Korea heeft namelijk een grote houten trap met een geĂŻntegreerde glijbaan en boekenplank. De architect Moon Hoon brengt met deze bijzondere trap energie in het huis. 

houten trap

Op vraag van een grote familie met vier kinderen, ontwierp Moon Hoon het Panorama House. Een plaats waar kinderen kunnen spelen, lezen en leren. Het huis werd in 2011 gebouwd op het onregelmatige en hellende terrein waarover het gezin beschikte. Het middelpunt van dit dynamische huis is de grote houten trap met glijbaan.

Panorama House

Langs buiten lijkt het Panorama House op een accordeon. Het huis werd geĂŻntegreerd in een helling, vandaar ook de schuine gevel. Het huis beschikt over grote raampartijen in verschillende vormen. Hierdoor komt er een grote hoeveelheid licht binnen in het huis. Op de eerste verdieping vind je een reusachtige keuken. Voor het gezin is de keuken en aanhorende eetkamer namelijk de belangrijkste ruimte.

De televisie werd weggestopt in een kleine woonkamer. De tweede verdieping, de zolder, is volledig ingericht voor de kinderen van het gezin. De zolder is een grote speelkamer waar je naartoe gebracht wordt door een gigantische houten trap. Bovendien heb je op zolder een verbluffend uitzicht over het gehele gebied.

Multifunctionele houten trap

Om de kinderen al spelend te laten leren, werd er een reusachtige houten trap geĂŻntegreerd in het Panorama House. Deze bijzondere trap heeft een boekenkast, leeshoekjes, een cinema met projectiescherm en een geĂŻntegreerde glijbaan.

De ruimte tussen de afzonderlijke treden biedt opbergruimte voor boeken. De ruimte onder de trap wordt gebruikt als kantoor, met ruimte voor een bureau. De treden van de trap kunnen bovendien ook als zitjes gebruikt worden, bij het film kijken bijvoorbeeld.

Deze multifunctionele trap vertegenwoordigt slechts een klein deel van dit prachtig stukje architectuur. Al is het maar een klein deel, deze houten trap brengt leven en energie in het huis. Niet enkel de kinderen zorgen voor deze dynamische energie, ook de ouders houden van de glijbaan! Architect Moon Hoon omschrijft het huis dan ook als â€śAn action filled playful house for all ages”.

Dit artikel delen

Suggesties voor u