Een sfeervol kot inrichten

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
4 februari 2021

Sfeer en gezelligheid in je kot met een beperkt budget

Een kot sfeervol en gezellig inrichten is niet zo eenvoudig. Zeker niet voor wie een beperkt budget heeft. Goedkope meubels vind je in de kringloopwinkel, bij Ikea en op oma’s zolder, maar hoe maak je van dit allegaartje aan meubelen nu een gezellige boel met een beperkt budget?

mezzanine

Gezellige verlichting, sfeer gegarandeerd

Een kot is vaak al voorzien van standaard verlichting, die vaak ongezellig en fel is. Voorzie zeker een goede bureaulamp voor tijdens het studeren, maar voorzie ook een staande lamp die de nodige gezellige verlichting brengt in je kot. Bovendien hoef je een staande lamp helemaal niet nieuw te kopen, tweedehands vind je heel wat leuke lampen aan schappelijke prijzen.

Een bonte verzameling glazen

Spring eens in de kringloopwinkel binnen en neem een kijkje op de serviesafdeling. Je vindt er een bonte verzameling aan gewone glazen, bierglazen, wijnglazen en cocktailglazen. Ideaal voor je kotfeestjes en het kost je amper iets. Als je geen bezoek hebt, dan kunnen de glazen gewoon dienst doen als gezellige theelichtjes.

Groen op je kot

Als student sta je er niet meteen bij stil, maar wat groen op je kot kan een groot verschil maken naar gezelligheid toe. Vraag even aan je familie en kennissen of zij je niet van wat planten kunnen voorzien. En wees gerust, veel werk heb je niet met planten op je kot: af en toe water geven en voldoende zonlicht is vaak al voldoende.

Decoratie aan de muur: fotokaders van washitape

Tot slot mogen foto’s of posters aan de muur niet ontbreken. Helaas mag je in de meeste koten geen gaatjes in de muur boren en een foto met wat tape ophangen is ook nogal kaal. De oplossing? Washitape! Washitape is kleurrijke tape die je heel gemakkelijk terug van de muur kan afhalen, zonder sporen na te laten. Ga met de washitape volledig rond je foto’s, zo krijgen ze toch een soort van fotokader-effect!

Neem iets van thuis mee

Een gouden tip: neem iets van thuis mee. Je kussen, een dierbaar meubel, je boekencollectie of je cd collectie: het zorgt ervoor dat je jezelf meteen thuis voelt op je kot.

Dit artikel delen

Suggesties voor u