Een vuurtoren als design huis

Geschreven door Logic-Immo.be
20 januari 2021

Wonen op het ritme van de zee

Als je echt in een bijzonder kader wil wonen, dan moet je vast en zeker eens bekijken of een vuurtoren iets voor jou is. De zeegolven hoor je letterlijk vanuit je kamer en je leeft mee op het ritme van de zee. Je kan er echt het design huis van je dromen van maken. En met de interieurinrichting kan je vele kanten uit. 

vuurtoren

Vuurtorens worden design woningen

Vuurtorens werden vroeger meestal bewoond door een vuurtorenwachter met zijn gezin. Maar het lichtsysteem en de bediening worden hoe langer hoe meer geautomatiseerd en vuurtorenwachters zijn eigenlijk overbodig geworden. Daardoor komen vuurtorens leeg te staan wat dan weer mogelijkheden biedt voor mensen die op zoek zijn naar een karakteristiek design huis. Dat een vuurtoren inrichten een leuke uitdaging vormt, is een understatement. Je kan je er volledig in uitleven en er echt iets speciaals van maken.  

Design huis inrichten

In de meeste gevallen huur je de vuurtoren van de overheid die maar al te blij is dat ze hem een nieuwe bestemming kan geven en dat hij onderhouden wordt. Niet alle vuurtorens waren in het verleden bewoond. Je moet er dus wel rekening mee houden dat er niet altijd gas, water en stroom voorhanden is. Maar daar kan je natuurlijk iets aan doen. Niemand woont zo dicht bij de zee dus water is er genoeg. Een watermaker zet zeewater om in drinkwater en een generator voorziet de nodige elektriciteit. Stoken doe je met een houtkachel die het tijdens de winter heerlijk gezellig warm maakt.

Onvergetelijke woonervaring

Wonen in een vuurtoren is synoniem met de natuurelementen trotseren. Storm op zee, een hevig onweer met bliksemschichten: het levert een spectaculair en ietwat angstaanjagend schouwspel op dat je van op de eerste rij vanuit je  vuurtoren als design huis meemaakt. Laarzen, een paraplu en een regenbroek hou je best wel binnen handbereik. Mentaal moet je natuurlijk voorbereid zijn om in een vuurtoren te wonen, want het is en blijft een aparte manier van wonen. Maar dat weegt niet op tegen de onvergetelijke ervaring die je elke dag beleeft. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u