Een woning met zonnepanelen is aantrekkelijker!

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
28 januari 2021

Zonnepanelen zijn een meerwaarde voor jouw woning

Zonnepanelen zijn nog steeds erg populair. Kandidaat-kopers blijken namelijk een woning met zonnepanelen nog steeds aantrekkelijker te vinden dan een huis zonder zonnepanelen. Velen zijn zelfs bereid om meer te betalen voor de woning met zonnepanelen. Zo blijkt althans uit het afstudeerproject van Thomas Wissink aan de Technische Universiteit van Eindhoven.

Zonnepannelen

Onderzoek: de aantrekkingskracht van zonnepanelen

Thomas Wassing, masterstudent Bouwkunde aan de TU/e, bevroeg 227 mensen over de waarde van zonnepanelen op het dak van een potentieel koophuis. Het merendeel van de ondervraagden had een voorkeur voor een woning met zonnepanelen. Ze bleken eerder bereid om een woning met zonnepanelen te kopen dan een zonder. Meer zelfs, kandidaat-kopers zijn bereid om meer te betalen voor een woning met zonnepanelen.

Zonnepanelen verdienen zich terug

EĂ©n derde van de ondervraagden denkt dat een huis met zonnepanelen ongeveer 5000 euro in waarde stijgt. Dat wil zeggen dat een investering in zonnepanelen zich zeker dubbel terugverdient. Zo is eigen zonne-energie niet enkel goedkoper dan stroom van een energiebedrijf, ook zijn potentiĂ«le kopers bereid om meer te betalen voor jouw huis. Zonnepanelen zijn met andere woorden een investering die rendeert en die alvast hoger ligt dan een spaarboekje.

Je huis verkopen, investeren in zonnepalen

Vaak zijn woningbezitters onzeker over de investering in zonnepanelen. Ze zijn vaak bang dat ze de investering niet terugverdienen of dat ze verhuizen voor de investering is terugverdiend. Dankzij dit onderzoek kunnen we deze onzekerheid ontkrachten. Zonnepanelen hebben een positieve invloed op een woning, zo positief zelfs dat het een goede investering is wanneer jouw woning te koop staat. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u