Een zolder verbouwen: inspirerende ideeën

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
15 januari 2021

Maak van je zolder een extra leefruimte

Zolders worden nog altijd vooral gebruikt als opbergplaats en volgestouwd met dozen en allerhande spullen die we elders niet kwijt kunnen. Zonde eigenlijk want van een zolder kan je een mooie extra leefruimte maken: een extra slaapkamer, een speelruimte of een werkkamer. En een zolder verbouwen kan je – mits een goede voorbereiding – perfect zelf doen.

zolder

Een zonder verbouwen start met een goede voorbereiding

Een zolder verbouwen begint met een goed plan. Je zet best op papier wat je met je zolder wilt doen en hoeveel het je zal kosten. Maak ook een planning op zodat het einde van het project – althans op papier – al in zich komt. Verder zijn isolatie en elektrische leidingen belangrijke aandachtspunten. De meeste zolders kunnen ook een nieuwe vloer gebruiken dus zorg voor de geschikte vloerbekleding. En vergeet uiteraard de plinten niet.

Een zolder verbouwen voor een extra kinderslaapkamer

Jonge kinderen kan je perfect bij elkaar op de kamer laten slapen, maar dat lukt tot een bepaalde leeftijd. Als ze wat groter worden, hebben ze behoefte aan hun eigen stek. Een zolder verbouwen is daarom een ideale gelegenheid om ieder kind een eigen slaapkamer te gunnen. En wanneer je een aantal ramen of een dakkapel plaatst, gaat je zolder er vanzelf lichter en ruimer uitzien.

Een zolder verbouwen en er je eigen slaapkamer van maken

Als je zolder groot genoeg is, kan je er natuurlijk ook je eigen slaapkamer van maken. De schuine daken en aparte lichtinval geven een zolder sowieso een aparte uitstraling mee. En qua inrichting kan je je naar hartenlust uitleven. Het ‘loft-gevoel’ is nooit veraf. Bij de renovatie kan je ook een kleine badkamer voorzien. Altijd handig!

Een zolder verbouwen voor een werk- of studeerkamer

Een zolder verbouwen kan ook om er een werk- of studeerkamer van te maken. Belangrijk is ook hier om voor voldoende lichtinval (natuurlijk licht) te zorgen. Wanneer je nog meer ruimte wilt, dan kan je voor een dakopbouw kiezen. Het is sowieso ook een goed idee om dubbel glas of hoogrendementsglas te voorzien voor een zo hoog mogelijk isolerend vermogen.    

Hobby- of speelruimte

Een zolder verbouwen kan ook leiden tot een hobby- of speelruimte. Zo maak je er een mooie kamer van waar het aangenaam vertoeven is. Je kan er een tv plaatsen met spelconsole, een pool- of tafeltennistafel en dies meer. Opties genoeg zodat je kinderen zich volop kunnen uitleven en heel je  huis niet in chaos en wanorde verandert.

Dit artikel delen

Suggesties voor u