Een zwembad uit blauwe steen: de kwalitatieve oplossing

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
22 januari 2021

Het exotische is niet meer. Integendeel, tot groot genoegen van de ecologisch gezinde onder ons, vinden we steeds vaker lokale grondstoffen terug in de bouw, ten koste van ingevoerde bouwmaterialen. Ook terrassen en zwembaden ontsnappen niet aan deze trend.

zwembad uit blauwe steen

Blauwe steen, al drie eeuwen traditie

Deze blauwe steen uit Wallonië heeft zijn strepen verdiend dankzij drie eeuwen vakkennis en expertise. Verschillende ondernemingen die gespecialiseerd zijn in het verzagen, slijpen en de afwerking van blauwe steen, hebben bijgedragen aan deze reputatie.

Gepolijste blauwe steen, die we vaak terugvinden in kerken en kastelen, wordt ook vaak buiten gebruikt. In de steeds populairder wordende trend van een eenheid tussen binnen en buiten vinden we vaker terrassen en banken uit blauwe steen en wordt het gebruikt in en rond zwembaden.

De hedendaagse esthetiek van arduin

De combinatie van het blauwe water en de grijskleurige steen geeft de steen een mooi, sereen en hedendaags karakter. Ondergedompeld krijgt arduin een eigentijdse donkere tint. Afhankelijk van de afwerking zal een blauwe steen die gehamerd (ook wel gebouchardeerd genoemd), manueel geribd of gezandstraald werd, een lichtere tint hebben.

Bovendien heeft blauwe steen die buiten gebruikt wordt niet het verblindende effect zoals de lichtere varianten buitenstenen in de volle zon. En hoewel blauwe steen er glad uitziet en zacht aanvoelt, is de steen niet glad en is blauwe steen makkelijk in onderhoud.

Blauwe steen inspireert architecten

Verschillende gespecialiseerde bedrijven (zoals Dahnier in Grez-Doiceau Steve Poncelet in AchĂŞne of Michel Salenbien) bieden volledige inrichtingen aan, standaard of op maat. Ook heel wat architecten waarderen deze seculiere bedekking van bij ons.

Dit artikel delen

Suggesties voor u