Eindeloos leesplezier in je eigen bibliotheek

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
15 februari 2021

Een passende kamer voor je bibliotheek

Een eigen bibliotheek verdient de nodige ruimte. Misschien heeft je huis nog een extra kamer die niet gebruikt wordt. Of heb je een rommelzolder die je al langer een nuttigere invulling wil geven? Een bibliotheek is er in dat geval helemaal op zijn plaats. Rust en stilte zijn immers nodig om de ruimte tot zijn recht te laten komen. Hopelijk telt je zolder ook enkele dakramen, zodat er voldoende lichtinval is. 

eigen bibliotheek

Geef de ruimte uitstraling met de juiste meubels

Een kamer wordt pas gezellig wanneer je ze aankleedt. Natuurlijk zorgen boeken voor instant gezelligheid, maar er is toch meer nodig om je bibliotheek een volwaardige uitstraling te geven. Een knusse sofa, tapijten of een stijlvol kastje zetten je al een heel eind op de goede weg. Met stijlvolle details als een bijzondere staanlamp of een indrukwekkend schilderij geef je je bibliotheek karakter.

Een klassiek interieur is geen must

Vroeger had elke bibliotheek een klassieke uitstraling. Donker en zwaar meubilair werd vergezeld door dikke tapijten en schilderijen in barokke lijsten. Wie van deze stijl houdt, kan ook vandaag nog zijn bibliotheek op die manier inrichten. Of je kunt het over een radicaal andere boeg gooien en kiezen voor een fris en modern interieur. Weet dat je met de keuze voor uitgesproken meubelstukken de sfeer bepaalt. Kies en combineer doordacht.  

Decoratie en verlichting zijn eveneens belangrijk

Een fraaie bibliotheek vraagt meer dan boeken en een salon. Met planten vrolijk je de boel op en krijgt de ruimte iets levendigs en fris. Verlichting is bij het vallen van de avond een prominente sfeerschepper. Denk aan decoratieve spotjes en leeslampjes, eerder dan tl-verlichting. In een bibliotheek is sfeer immers alles. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u