Geluidsisolatie: geluidwerend glas

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
18 januari 2021

Akoestische isolatie dankzij een speciaal type glas

Als je langs een drukke weg of spoorweg woont, er een cafĂ© in de buurt ligt, of je gewoon behoefte hebt aan absolute stilte, is akoestisch of geluidwerend glas zeker een aanrader. Dit speciaal type glas bestaat uit verschillende glasdiktes gelaagd glas, waardoor de akoestische eigenschappen van het glas sterk verbeterd wordt.

glas

Wat is geluidwerend glas?

Geluidwerend glas verbetert het comfort in de woning en dempt het geluid meer dan klassiek dubbele beglazing. Akoestisch glas bestaat immers uit twee verschillende glasdiktes die het geluid in meerdere toonhoogtes afremmen. Meestal gaat het om gelaagd glas met daartussen Ă©Ă©n of meerdere geluidwerende folies. De geluidsgolven worden op die manier door het glas weerkaatst, waardoor de geluiden van buitenaf niet of zachter zullen binnendringen. Maar ook omgekeerd gaat dit op: het geluid van binnen is minder hoorbaar buiten.

De voordelen van geluidwerend glas

Geluidwerend glas is de ideale manier om geluid buiten te houden, zonder dat de natuurlijke lichtinval in huis daaronder hoeft te lijden. De voordelen van geluidwerend glas op een rijtje:

  • Je geniet in alle rust van een stille omgeving
  • Je hebt minder last va tegen stress en slaapstoornissen
  • Kinderen kunnen goed slapen en efficiĂ«nt studeren
  • Het geluid van hagel en regen neemt drastisch af
  • Je kan van de voordelen van een stad genieten, zonder last te hebben van geluidsoverlast

Houd rekening met het schrijnwerk

Om je woning goed te beschermen tegen het geluid van buiten, is het soms niet voldoende om geluidwerend glas te plaatsen. Het is belangrijk dat je ook let op kieren en spleten van kozijnen, ramen en deuren. Maar ook roosters kunnen geluid doorlaten. Besteed dus voldoende aandacht aan het schrijnwerk, zo niet is de investering van geluidwerend glas nutteloos. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u