Generator voor warm water

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
15 januari 2021

Voor een comfortabel en energiezuinig warmwaterverbruik thuis

Een warmwatergenerator op gas wordt steeds vaker gebruikt voor het verwarmen van water voor keuken of badkamer. Wat maakt deze boiler zo bijzonder? En hoe werkt het toestel precies?

Water

Het nut van de warmwatergenerator

Een generator voor warm water is ideaal wanneer de capaciteit van jouw boiler ruim volstaat om in de productie van warm water te voorzien. Een warmwatergenerator gebruikt stoom of warm water uit de boiler als energiebron. Zo kan op een zuinige manier warm water opgewekt worden en zal je boiler minder energie verbruiken, terwijl er nog steeds evenveel warm water uit de kraan stroomt en je niet op comfort inboet.

Werking van een warmwatergenerator

De hot water-generator draag de energie van de warmtebron meteen over op het warm water dat op de juiste temperatuur gebracht wordt. Vervolgens wordt het water naar het bovenste deel van de generator geleid en kan het meteen gebruikt worden. De generator zal warm water blijven produceren zolang er energie-input is.

Wanneer er maar weinig warm water gebruikt wordt en er tegelijkertijd veel energietoevoer is, zal de warmtewisselaar dit verschil compenseren, zonder dat dit effect heeft op de productie van warm water. Het opgeslagen warm water wordt enkel gebruikt wanneer er meer vraag is naar warm water dan de boiler kan aanleveren.

Om de veiligheid van het toestel te garanderen, wordt er een controlepaneel toegevoegd aan het toestel dat het circuit voortdurend controleert. Ook de bacteriële groei wordt onder controle gehouden.

Verschillende types

Er bestaan warmwatergenerators in horizontale en verticale modellen, met een capaciteit tussen de 200 en 1.000 liter.

Dit artikel delen

Suggesties voor u