Grootste huis in Amerika kost 75 miljoen euro

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
19 januari 2021

“Nieuwe Versailles” is het grootste huis van Amerika

Als je houdt van openheid en kastruimte, en je hebt ergens 75 miljoen euro die je zou kunnen missen, dan is het Nieuwe Versailles misschien iets voor jou. Met een oppervlakte van 8.360 vierkante meter is het met stip het grootste huis in Amerika

luxe villa

Het Nieuwe Versailles is gelegen in Windermere, Florida en telt 13 slaapkamers, 11 keukens, 30 badkamers, een bowlingbaan, een ondergrondse parkeergarage voor 30 wagens en meerdere filmzalen en tennisvelden. Het gigantische huis heeft ook een master suite van 1.800 vierkante meter en is maar liefst anderhalve keer groter dan het Witte Huis in Washington.

Grootste huis in Amerika wordt opgeleverd in 2015

Het ambitieuze huis in Windermere is het geesteskind van ondernemer David Siegel en voormalige schoonheidskoningin Jackie. In 2004 begon het echtpaar met de bouw van hun droomhuis, gebaseerd op het 17e-eeuwse Paleis Van Versailles, maar in 2009 dwong de kredietcrisis hen het grootste huis van Amerika te koop te stellen opdat Siegels bedrijf Westgate Resorts niet over de kop zou gaan.

Hoewel er interesse was vanuit het Midden-Oosten, geraakt de riante woonst niet verkocht. En dit tot grote vreugde van Jackie Siegel. De firma van haar man kwam er bovenop en sinds vorig jaar bouwen ze verder aan hun droomwoning. Binnen twee jaar wordt het eindelijk opgeleverd.

Grootste huis van Amerika voert indrukwekkende lijst aan

Dat Amerikanen de dingen groot zien, is al lang geen geheim meer. De villa van David Siegel is misschien het grootste huis in Amerika, maar er zijn nog andere megavilla’s die ook tot de verbeelding spreken. Het huis van Bill Gates in Washington, bijvoorbeeld, beschikt over 4.600 vierkante meter woonruimte en is volledig uitgerust met technische snufjes. Ook The Manor in CaliforniĂ« (5.200 vierkante meter) en Champ D’Or in Texas (4.500 vierkante meter) bieden meer dan genoeg opbergruimte voor hun eigenaars.

Dit artikel delen

Suggesties voor u