Handige tips voor indelen en inrichten van een nieuwbouwwoning

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
4 oktober 2021

Veel mensen hebben er moeite mee of komen er achteraf achter dat ze het anders aan hadden moeten pakken: een nieuwbouwwoning indelen en inrichten. De Nederlandse interieurspecialiste Marije Duijn, die in een vorig leven actief was in de retail, liep zelf ook tegen de nodige problemen aan en besloot er een boek over te schrijven, want verrassend genoeg wordt bij de praktische problemen van het inrichten van een nieuwbouwwoning eigenlijk relatief weinig stil gestaan.  Mede omdat de almaar stijgende woningprijzen compact bouwen almaar nadrukkelijker noodzakelijk maken, is de thematiek over de praktische indeling van een nieuwbouwwoning bijzonder actueel.

loft

Het Nieuwbouw Handboek is een boek om nieuwbouwkopers praktisch bij te staan in de heftige periode waarmee het intrekken in een nieuwe woning gepaard gaat. De schrijfster bekeek tal van nieuwbouwprojecten en ging het gesprek aan met een groot aantal nieuwe eigenaars.
In een korte tijd moeten kopers van een nieuwbouwwoning allerlei beslissingen nemen. Dat gaat van het kiezen van de juiste plaats voor de stopcontacten en de plafondlichtpunten tot het beslissen over de tegels en de toestellen in de keuken. Eigenlijk zijn er voor elke stukje van het huis tientallen vragen. En ook de vraag hoe efficiëntie kan worden gecombineerd met gezelligheid kan in een nieuwbouwwoning wel eens knap lastig zijn. Op deze en tal van andere vragen probeert het boek, waarin door de aanwezigheid van cartoons ook ruimte is voor een streepje relativerende humor, een antwoord te bieden.

Geert Degrande

Dit artikel delen

Suggesties voor u