Hier bouwt men … fietsostrades

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
15 februari 2021

Vlaanderen werkt aan een netwerk van fietssnelwegen

In heel wat gevallen kun je met de fiets sneller op je bestemming raken dan met de wagen of met het openbaar vervoer. De meeste verplaatsingen zijn namelijk korter dan vijftien kilometer en bijna een derde van de Vlamingen woont op minder dan 7,5 kilometer van zijn werkplek.

fietsostrade

Daarom maakt de Vlaamse Overheid, samen met de provincies en de gemeenten, werk van een netwerk van fietssnelwegen of ‚Äėfietsostrades‚Äô. Dat zijn fietroutes tussen steden die vijftien √† twintig kilometer uit elkaar liggen. Fietsostrades zijn ideaal om snel naar het werk of naar school te fietsen, al kun je ze uiteraard ook recreatief gebruiken.

https://youtube.com/watch?v=O8DHRNH9JF8Fietssnelwegen

Op naar 2.000 kilometer fietsostrades

Vandaag telt Vlaanderen al heel wat fietswegen die functioneren als fietsostrade of velostrade. Het gaat dan bijvoorbeeld om jaagpaden of fietsroutes langs spoorwegen. Het is de bedoeling om dit netwerk nog verder uit te breiden totdat alle steden in de vijf Vlaamse provincies met elkaar verbonden zijn. Uiteindelijk mikt Vlaanderen op meer dan 2.000 kilometer aan fietsostrades. Als je wil weten hoe dit toekomstige netwerk eruit zal zien, kun je de kaart bekijken op de site www.fietssnelwegen.be.

De vijf provincies geven op hun respectieve sites elk een stand van zaken over de uitbouw van het netwerk:

Duidelijke huisstijl

De fietssnelwegen zijn te herkennen aan het zogenaamde F-logo. Bordjes met dit logo geven aan welke route je kunt volgen. Makkelijk is dat elke fietsostrade een eigen, unieke code (zoals F-24, F-25 of F-373) heeft die je zowel online als op de signalisatie terugvindt.

De¬†heldere huisstijl¬†met het F-logo wil de troeven van het fietssnelwegennetwerk benadrukken: kwalitatief, effici√ęnt en¬†duurzaam. De bedoeling van het hele project is om fietsroutes herkenbaarder, intu√Įtiever, veiliger en comfortabeler te maken, zodat mensen er massaal gebruik van maken.

Dit artikel delen

Suggesties voor u