Home Staging

Geschreven door Logic-Immo.be
5 februari 2021

Makelaars in onroerend goed zetten in op home staging

Home staging betekent in feite dat je stylisten inhuurt die helpen bij het sneller verkopen van je woning aan een betere prijs. De home staging techniek ontstond zo’n 30 jaar geleden in de Verenigde Staten, maar is ook in België welbekend. Denk maar aan televisieprogramma’s zoals ‘De huisdokter, ‘TV makelaar’ en ‘Huizenjacht’, waarin de home staging techniek regelmatig aan bod komt. 

Home staging

Wat is home staging?

Met home staging wordt een huis voorbereid op de verkoop ervan op de vastgoedmarkt. Home staging betekent in feite dat men het huis zo aantrekkelijk mogelijk maakt via een verwelkomende inrichting die in ieders smaak valt. Het huis krijgt persoonlijkheid, wordt gerestyled en er worden herstellingen uitgevoerd. De sterke punten van het huis worden in de kijker gezet door een neutraal, maar harmonieus interieur te creëren. Het doel van home staging is dan ook om zo veel mogelijk kopers te lokken om het huis vlot en aan een hoge verkoopprijs te verkopen. Home staging wordt tevens gebruikt om restaurants, cafés en hotels verkoopklaar te maken.

Waarom home staging?

Onderzoek toont aan dat kandidaat kopers al binnen de 90 seconden voor zichzelf hebben uitgemaakt of ze je huis al dan niet willen kopen. Een goede eerste indruk is dus goud waard.

Bovendien richt elke bewoner z’n huis in volgens eigen smaak, waardoor de woning de persoonlijkheid uitstraalt van de bewoners. Wie bijvoorbeeld houdt van antiek, integreert dat in de interieur inrichting, maar zo schrik je mogelijk kandidaat kopers af die houden van modern en design…

Zijn er ook nadelen aan home staging?

Met home staging wordt je huis sneller verkocht, maar hou er rekening mee dat het herinrichten van je huis tijd vraagt. Het kan tot 6 maanden duren vooraleer de meubels gerangschikt zijn, de muren opnieuw geschilderd zijn, enz…

Virtual home staging

ArchiDéco en Solvimo, een netwerk van franchise immokantoren zal in de toekomst gebruik maken van de ‘virtual home staging tool’, een tool die ontwikkeld werd door ArchiDéco.

Het is de bedoeling dat het immo agentschap eerst de afmetingen van het vastgoed neemt, enkele foto’s neemt en een lijst invult met de lokale kenmerken van het vastgoed. Een interieurarchitect maakt vervolgens een 3D-voorstelling van het pand, die ook de klant vanaf een computer thuis kan bekijken.

Met de ‘virtual home staging tool’ is het nadien mogelijk om, naargelang de smaak en de financiële middelen van potentiële kopers, een nieuwe inrichting voor te stellen, ruimtes opnieuw in te delen of in te richten, enz… De ‘virtual home staging tool’ biedt tevens een gedetailleerde kostenraming van de gekozen werken. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u