Honingraat balkons op de Bahama’s

Geschreven door Logic-Immo.be
17 februari 2021

Een zwembad op je balkon!

In de Bahama’s heeft architectenbureau BIG een ontwerp onthuld van een flatgebouw met honingraat balkons. Dankzij deze speciale structuur van de balkons, wordt het mogelijk om alle balkons van een geïntegreerd zwembad te voorzien. Alle bewoners krijgen dus een privé zwembad en kunnen zwemmen op hun balkon. 

Bahamas

Balkon met geïntegreerd zwembad

De speciale honingraat balkons op de Bahama’s zijn het idee van architect Bjarke Ingels, die zijn inspiratie voor het ontwerp haalde uit de koraalriffen met hexagonale structuren. Door dit patroon toe te passen op de structuur van de balkons, wordt het mogelijk om een zwembad in de balkons te realiseren.

De randen van het zwembad zijn transparant, waardoor het water duidelijk zichtbaar is vanaf de gevel. Dat versterkt het beeld van de zee, het strand en de zon, waarmee de Bahama’s geassocieerd worden. Het honingraat patroon van de gevel zal doorgetrokken worden naar een bijbehorend plein dat culmineert in een vijver.

Het luxueus flatgebouw van 16.000 vierkante meter komt in het resort Albany, nabij het gelijknamige golfterrein op New Providence Island. Het gebouw zal verschillende soorten appartementen bevatten en een commerciële ruimte op de begane grond. Er komen eveneens parkeervoorzieningen, onder meer voor golfcarts.

Zwemmen op je balkon, ook in India

Architectenbureau BIG is niet de eerste die op de proppen komt met de idee om te zwemmen op je balkon. Ook het ecohotel Aquaria Grande zou uitgerust worden met balkonzwembaden. Het hotel bestaat uit twee torens van 37 meter hoog. Wie geen hoogtevrees heeft, kan de balkonzwembaden in India dus al eens uittesten.

In dit hotel is aan ruimte trouwens geen gebrek. De kamers variëren van 700 tot 1000 vierkante meter. Daarnaast kan je er squashen, snookeren, badmintonnen, fitnessen, dineren en naar de spa gaan. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u