Huis kopen in Hasselt

Geschreven door Logic-Immo.be
17 februari 2021

Hasselt, een compacte en gezellige stad

Hasselt is een stad met een plan, zoveel is duidelijk. Het heeft een woonstrategie op lange termijn uitgewerkt om de woon- en leefkwaliteit in de stad te waarborgen. Een huis kopen in Hasselt is dus zeker het overwegen waard. De visietekst ‘Hasselt 2020: Een visie op stadsontwikkeling‘ bundelt de krachtlijnen van het project. De doelstelling is eigenlijk eenvoudig: het stadsbestuur wil inwoners die graag in Hasselt wonen en gelukkig zijn. Om dat te bereiken worden er duidelijke stedenbouwkundige richtlijnen uitgezet. 

Hasselt

Een huis kopen in Hasselt is genieten

Hasselt wil ambitie tonen en groeien, maar ook een stad op mensenmaat blijven: compact en gezellig. Zo heeft de stad een aantal kwaliteitsnormen opgelegd, ook op het gebied van wonen. Er moeten genoeg parkeerplaatsen voorzien worden en ook voldoende groene ruimte. Leefbaarheid en het belang van de publieke ruimte staan centraal in het hele concept. Straten, pleinen en parken brengen mensen samen en zorgen voor samenhang. Een huis kopen in Hasselt? Dan geniet je van al  deze troeven.

Vastgoed betaalbaar houden

Ook Hasselt ontsnapt niet aan de trends op de vastgoedmarkt. Een huis kopen in Hasselt wordt almaar duurder. De voorbije twee jaar steeg de prijs van woningen er met 8 procent en die van appartementen met 13 procent. Ter vergelijking: in de provincie Limburg is er sprake van een stijging met 5 procent voor woningen en 6 procent voor appartementen. Hasselt is dus een aantrekkelijke stad om te wonen, maar er moet over gewaakt worden dat vastgoed betaalbaar blijft. De bevolking in Hasselt zal overigens alleen maar toenemen wat de situatie er niet eenvoudiger op maakt.

Jenever proeven

In Hasselt valt er heel wat te beleven, niet in het minst op culinair gebied. De stad staat bekend om haar jenever en is er onlosmakelijk mee verbonden. In het Nationaal Jenevermuseum ontdek je de geheimen van deze borrel en aanschouw je hoe het pittige drankje in de stokerij wordt bereid. Ook op het gebied van cultuur staat Hasselt niet stil. In de Muziekodroom vinden er regelmatig concerten plaats en ook in het cultuurcentrum kan je kunst actief beleven. 

Dit artikel delen

Suggesties voor u