Huurprijzen swingen de pan uit in Amerikaanse steden

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
17 februari 2021

Torenhoge huurprijzen

In de Amerikaanse steden New York en San Francisco is de kans gering dat je een huurappartement met een slaapkamer vindt voor minder dan 2.000 dollar per maand. Meer zelfs, de mediaan huurprijs in het Californische San Francisco bedraagt zo’n 4.200 dollar of 3.800 euro per maand.

huurprijzen in Amerika

Extreme situatie in San Francisco

Wie op zoek is naar een klein en betaalbaar appartement op het grondgebied van de stad San Francisco, moet diep in de buidel tasten. Een huurappartement met een slaapkamer is voor veel mensen beduidend duurder dan een volledig maandloon. De mediaan voor eender welk appartement in de Californische stad bedraagt 4.200 dollar. Meer dan de helft van de huurappartementen is met andere woorden duurder dan dat duizelingwekkende bedrag. De andere helft is goedkoper, maar je betaalt zelden minder dan 2.000 dollar. Voor slechts negen procent van de appartementen in San Francisco ligt de huurprijs lager dan 2.000 dollar per maand.

Huurprijzen in New York

Ook in het centrum van New York betaal je almaar meer voor een huurappartement. Volgens vastgoedsite Trulia ligt maar 11 procent van de huurprijzen voor éénslaapkamerappartementen in Manhattan onder de 2.000 dollar. Een vijfde van de éénslaapkamerappartementen wordt verhuurd voor 4.000 dollar of meer.

Andere steden in de Verenigde Staten zijn beduidend beter betaalbaar. Dat de centrale delen van New York – zoals Manhattan en Brooklyn – zo duur zijn, heeft alles te maken met de grote vastgoeddruk. De ruimte is beperkt, want alles is al volgebouwd. En erg veel mensen willen graag in die delen van de stad wonen. In San Francisco, dat net als New York op een smal schiereiland ligt, is de situatie gelijkaardig. Almaar meer inwoners van San Francisco kiezen er dan ook voor om te verhuizen naar ietwat goedkopere voorsteden.

Dit artikel delen

Suggesties voor u