Immo Boechout

Logic-Immo.be
Geschreven door Logic-Immo.be
8 maart 2021

Gezellig wonen in de rand van Antwerpen

Boechout is een rustige en gezellige gemeente. Het is er aangenaam wonen en dat merk je ook aan de vastgoedprijzen. Woningen en appartementen in Boechout zijn niet goedkoop, maar je krijgt er heel wat voor in de plaats. In dit artikel lees je wat precies!

boechout

Immo in Boechout is heel populair

Boechout staat erom bekend een dure gemeente te zijn. Net zoals in buurgemeente Hove en Lier zijn de woningen er niet goedkoop. Voor een gezinswoning betaal je als snel meer dan 275.000 euro. In de buitenwijken van Boechout vind je ook villa’s waarvan de prijzen boven de 400.000 euro gaan. Wonen in Boechout is erg in trek. Aangezien de vraag het aanbod overstijgt, gaan de vastgoedprijzen er in stijgende lijn. Dat er een aantal bekende Vlamingen (onder andere Bart Peeters) in Boechout wonen, maakt de aantrekkingskracht alleen maar groter.

Betaalbaar wonen is prioriteit

Het gemeentebestuur van Boechout zet volop in op betaalbaar wonen. Een gezonde sociale mix is daarbij het streefdoel. De gemeente moet aantrekkelijk zijn en blijven voor jonge gezinnen en de nodige voorzieningen (zoals scholen en cr√®ches) staan hoog op de prioriteitenlijst.

Rustig wonen vlak bij Antwerpen

Boechout kan heel wat troeven voorleggen. Het is een rustige en gezellige gemeente met een karakteristieke charme. Bovendien tref je er ook heel wat groen aan.
Boechout is de ideale uitvalsbasis voor wie in de buurt van Antwerpen werkt. In een mum van tijd bereik je de metropool, al moet het gezegd dat je het best het openbaar vervoert neemt aangezien je de verkeersknoop van Mortsel moet overwinnen om in Antwerpen te geraken.

Een bruisende gemeente

Sfinx-festival een jaarlijkse voltreffer dat tuinduizenden muziekliefhebbers aantrekt. Het Kasteel van Boechout is zeker een bezoekje waard, net zoals de Sint-Bavokerk en ‚ÄėDen Steenen Molen‚Äô (windmolen). 

Dit artikel delen

Suggesties voor u